ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για ποιο λόγο θεωρούνται επικίνδυνα τα ρολόγια που μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους

Για ποιο λόγο θεωρούνται επικίνδυνα τα ρολόγια που μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χαρακτήρισε επικίνδυνα τα έξυπνα ρολόγια και δαχτυλίδια που υποτίθεται ότι μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χωρίς να τρυπούν το δέρμα. 

Σύμφωνα με τη Ny Post, η υπηρεσία δήλωσε ότι αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ρολόι ή δαχτυλίδι που έχει αυτή τη δυνατότητα, ανεξαρτήτως μάρκας.

Τα άτομα με διαβήτη για να διαχειριστούν την πάθηση, πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους με μια δακτυλική εξέταση αίματος ή με έναν αισθητήρα που τοποθετεί βελόνες ακριβώς κάτω από το δέρμα για να παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης.

Ο λόγος που η υπηρεσία θεωρεί ότι πρέπει να αποφεύγονται αυτά τα έξυπνα ρολόγια είναι επειδή δεν μπορούν να διακρίνουν με ακρίβεια τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα και έτσι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα και ίσως σε κίνδυνο για τα άτομα που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα, είπε ο Robert Gabbay από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη.

Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τους ασθενείς σε κατανάλωση λάθος φαρμάκων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχική σύγχυση, κώμα, ακόμα και θάνατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετές εταιρείες εργάζονται σε μη επεμβατικές συσκευές για τη μέτρηση του σακχάρου στο αίμα, αλλά καμία δεν έχει δημιουργήσει ένα προϊόν αρκετά ακριβές και ασφαλές ώστε να λάβει την έγκριση του FDA, είπε David Klonoff, ο οποίος έχει ερευνήσει την τεχνολογία του διαβήτη για 25 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.