ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γιατρός αποκαλύπτει: Για ποιο λόγο το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο παρά την αναισθησία

«Όταν είστε υπό γενική αναισθησία, το σώμα εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο, αλλά ο εγκέφαλός δεν τον επεξεργάζεται»

Γιατρός αποκαλύπτει: Για ποιο λόγο το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο παρά την αναισθησία

Η αναισθησιολόγος, Ζέιν Χασάν αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο παρά την αναισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα στο TikTok μοιράστηκε μια περίεργη πληροφορία, υποστηρίζοντας ότι η γενική αναισθησία «στην πραγματικότητα δεν σας μουδιάζει ούτε βοηθά στον πόνο. Απλώς σε βάζει για ύπνο, οπότε το σώμα σου εξακολουθεί να αισθάνεται τον πόνο».

Με τους χρήστες να μην μπορούν να πιστέψουν αυτόν τον ισχυρισμό, η αναισθησιολόγος, Δρ Ζέιν Χασάν, ισχυρίστηκε ότι είναι «τεχνικά σωστό», αλλά είναι πιο περίπλοκο το όλο θέμα.

Προσπαθώντας να «ξεκαθαρίσει κάποια από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, η γιατρός είπε: «Όταν είστε υπό γενική αναισθησία, το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο, αλλά ο εγκέφαλός σας δεν τον επεξεργάζεται».

Η Χασάν εξήγησε ότι εξαρτάται από την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, τον τύπο της νάρκωσης αλλά και τη διάρκεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Η ίδια η αναισθησία λειτουργεί στον εγκέφαλό σας, μουδιάζει τον εγκέφαλό σας. Κάπως έτσι τον βάζει για ύπνο, αλλά το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο που σημαίνει ότι το σώμα σας εξακολουθεί να περνάει από ένα μίνι τεστ άγχους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.