ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιατρός των ΗΠΑ προειδοποιεί: «Μην ουρείτε στο ντουζ»

Χρησιμοποίησε το πείραμα Παβλοφ για να εξηγήσει τη θεωρία της καλύτερα

Γιατρός των ΗΠΑ προειδοποιεί: «Μην ουρείτε στο ντουζ»

Η ούρηση κατά τη διάρκεια του ντουζ όπως αποκαλύπτουν οι γιατροί είναι κάτι που συνηθίζεται τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες.

Η γιατρός Alicia Jeffrey-Thomas εξηγεί πως όταν βρισκόμαστε κάτω από τρεχούμενο νερό ο εγκέφαλος μας δίνει ευκολότερα σήμα για να ουρήσουμε, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία.

Η διάσημη στις ΗΠΑ γιατρός εξηγεί πως αν συνδέσουμε το τρεχούμενο νερό με την ούρηση, δημιουργείται πρόβλημα ακράτειας, που με τα χρόνια γίνεται εντονότερο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει περιπτώσεις που παρατήρησε ακούσια ούρηση, δίπλα σε αγωγό που έσπασε και έτρεχε νερό.

Χρησιμοποίησε και το πείραμα Παβλοφ για να εξηγήσει τη θεωρία της καλύτερα. «Χτυπά το κουδούνι κάθε φορά που βγάζει φαγητό για το σκυλί, έτσι τελικά ο σκύλος αρχίζει να συνδέει το κουδούνι και αρχίζει να λοξοδρομεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγητό εκεί».

«Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και κάθεστε στην τουαλέτα για να κάνετε την ανάγκη σας ενώ τρέχει το νερό, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρήσετε».

@dr.teresa.irwin I said what I said!  Unless you’re struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.