ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γρίπη: «Κόκκινος» συναγερμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Ανησυχία για το «κοκτέιλ» ιώσεων και πανδημίας

Αναμένεται κορύφωση του κύματος για αυτές τις ιώσεις και τη γρίπη μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου

Γρίπη: «Κόκκινος» συναγερμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Ανησυχία για το «κοκτέιλ» ιώσεων και πανδημίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για το κύμα γρίπης και ιώσεων που προσβάλλει κυρίως τα παιδιά αλλά και από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την έναρξη των σχολείων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία Παίδων παραμένει ασφυκτική, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχείριση.

Όπως αναφέρει και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης η κορύφωση του κύματος για αυτές τις ιώσεις και τη γρίπη αναμένεται μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και εκτιμά ότι θα έχουμε πάνω από 300.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως.

Ανησυχία, πάντως, προκαλεί και ο ταχύς ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV).

Η προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία με γρίπη και βραγχιολίτιδα αυξάνεται  με την πληρότητα στις ΜΕΘ να κυμαίνεται στο 50%.

Στο «Αττικό», στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό «Ηρακλείου» η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.

Το «Αγλαΐα Κυριακού» που εφημέρευε χθες, κατέγραψε 389 προσελεύσεις, και πραγματοποιήθηκαν 32 εισαγωγές, εκ των οποίων 2 εισαγωγές με κορονοιό και 3 με γρίπη, ενώ 5 περιστατικά επιβεβαιωμένα γρίπης νοσηλεύονται στο Αγλαία Κυριακού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 6 παιδιά με γρίπη και 7 με κορονοιό και στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης νοσηλεύονται 2 παιδιά με κοροναιό και 4 με γρίπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.