ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γρίπη των πτηνών: Νεκρό 11χρονο κορίτσι στην Καμπότζη μετά από μόλυνση

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου με το στέλεχος Η5Ν1 στην χώρα από το 2014.

Γρίπη των πτηνών: Νεκρό 11χρονο κορίτσι στην Καμπότζη μετά από μόλυνση

Πέθανε  ένα 11χρονο κορίτσι στην Καμπότζη, μετά από μόλυνση με στέλεχος της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου με το στέλεχος Η5Ν1 στην χώρα από το 2014.

Το κορίτσι από την επαρχία Prey Veng, ανατολικά της πρωτεύουσας, Πνομ Πενχ, διαγνώστηκε με γρίπη των πτηνών αφού εμφάνισε υψηλό πυρετό και βήχα στις 16 Φεβρουαρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στο εθνικό νοσοκομείο παίδων στην Πνομ Πενχ για θεραπεία, αλλά δεν τα κατάφερε και πέθανε την Τετάρτη (22/2).

Όπως μεταδίδει ο Guardian, από τις αρχές του περασμένου έτους, η γρίπη των πτηνών έχει χτυπήσει τις φάρμες σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερων από 200 εκατομμυρίων πτηνών λόγω της νόσου ή μετά από μαζικές σφαγές, δήλωσε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα έκρουσε καμπανάκι για την εξάπλωση της γρίπης H5N1 στα θηλαστικά, αλλά είπε ότι ο κίνδυνος για τους ανθρώπους παραμένει χαμηλός.

«Ο H5N1 είχε εξαπλωθεί σε πουλερικά και άγρια ​​πτηνά εδώ και 25 χρόνια», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, σε μια ενημέρωση του Οργανισμού, αλλά οι πρόσφατες αναφορές για μολύνσεις σε βιζόν, ενυδρίδες και φώκιες «πρέπει να παρακολουθούνται στενά».

Προς το παρόν, ο ΠΟΥ αξιολογεί τον κίνδυνο για τον άνθρωπο ως χαμηλό και από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο H5N1 το 1996, υπήρξε μόνο σπάνια και μη παρατεταμένη μετάδοση του στελέχους προς και μεταξύ των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών στο παρελθόν εργάζονταν συνήθως σε πτηνοτροφεία ή είχαν στενή επαφή με μολυσμένα πτηνά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υγειονομικές αρχές της Καμπότζης προέτρεψαν τους ανθρώπους στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας να μην έρχονται σε επαφή με νεκρά ή άρρωστα ζώα και πτηνά και να επικοινωνούν σε μια τηλεφωνική γραμμή αν υποψιάζονται ότι καποιος έχει μολυνθεί από την ασθένεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.