Οι παραλίες της Αττικής όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους

Στα πλοκάμια της μωβ μέδουσας, Πελάτζια Νοκτιλούκα, «έπεσε» η Ευαγγελία, που πριν λίγες ημέρες πήγε για μπάνιο στην παραλία Πάχη Μεγάρων.

«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό η γυναίκα.

«Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι, τέτοιο κάψιμο ένιωσα. Μέσα μου έβραζε το δέρμα μου όλο» πρόσθεσε.

Οι μωβ μέδουσες απλώνουν τα πλοκάμια τους στις ελληνικές θάλασσες προκαλώντας όλο και μεγαλύτερη ανησυχία.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στις παραλίες της Αττικής όπως Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Λαύριο, Πόρτο Ράφτη , Βραυρώνα, Νέα Μάκρη

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ:

  • Ακτή Βουλιαγμένης
  • Παραλία Γλύστρα -Λαγονήσι
  • Παραλία Νησάκι Λαυρίου
  • Παραλία Κορώνης- Πόρτο Ράφτη
  • Παραλία Αυλάκι- Πόρτο Ράφτη
  • Παραλία Βραυρώνα
  • Αργυρά Ακτή- Νέα Μάκρη

Η Πελάτζια Νοκτιλούκα έχει κατακλύσει τις παραλίες της Αττικής, τον Κορινθιακό κόλπο, τον Παγασητικό κόλπο, και στις Κυκλάδες, ενώ περιστατικά έχουν καταγραφεί σχεδόν σε όλες τις παραλίες της χώρας, καθώς οι μωβ μέδουσες μεταφέρονται με τα ανεμογενή θαλάσσια ρεύματα.

Όταν μας τσιμπήσει μωβ μέδουσα οι γιατροι συστήνουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Ο διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου και ωκεανολόγος Επαμεινώνδας Χρήστου, ανέφερε πως «αν μας τσιμπήσει στην αρχή ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό, μετά βάζουμε μείγμα μαγειρικής σόδας ένα προς ένα πάνω στο σημείο ερεθισμού για δύο τρία λεπτά.

Αυτό σταματάει την απελευθέρωση της τοξίνης. Μετά καθαρίζουμε με μια πλαστική κάρτα για να φύγουν τα υπολείμματα και το υπόλοιπο του μείγματος της σόδας και μετά βάζουμε πάγο για 5 λεπτά με ένα τέταρτο, σταματάει τον πόνο. Απαγορεύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση το ξύδι, η αμμωνία, η αλκοόλη και το γλυκό νερό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή και οι διαταραχές στο οικοσύστημα ευθύνονται για την έξαρση.