ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων εγκρίνει τη νέα ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος

Ο FDA ενέκρινε το relatlimab από μια κατηγορία που είναι γνωστή ως αναστολείς LAG-3

Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων εγκρίνει τη νέα ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το πρώτο φάρμακο σε μια νέα κατηγορία ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο ως αρχική θεραπεία για το προχωρημένο μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, ανακοίνωσε την Παρασκευή η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb Co (BMY.N).

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το relatlimab από μια κατηγορία που είναι γνωστή ως αναστολείς LAG-3 – συντομογραφία για το γονίδιο ενεργοποίησης λεμφοκυττάρων 3 – για χρήση σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία του Bristol Opdivo ως αρχική θεραπεία για προχωρημένο μελάνωμα.

Το Relatlimab, το οποίο θα πωλείται με την επωνυμία Opdualag, υπερδιπλασίασε τον χρόνο που χρειάστηκε για να επιδεινωθεί το προχωρημένο μελάνωμα σε σύγκριση με το Opdivo μόνο σε κλινικές δοκιμές, ένα μέτρο γνωστό ως επιβίωση χωρίς εξέλιξη.

Το φάρμακο είναι η τρίτη εγκεκριμένη ανοσοθεραπεία καρκίνου του Bristol Myers – φάρμακα που στρατολογούν την άμυνα του οργανισμού στη μάχη κατά των όγκων.

Η εταιρεία αναμένει να χρεώσει 27.389 δολάρια για τον συνδυασμό, ενώ αναμένει ότι η συνδυαστική θεραπεία θα αποφέρει πωλήσεις άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μέχρι το 2029.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Bristol Myers δοκιμάζει τον συνδυασμό Opdivo και relatlimab σε άλλους τύπους όγκων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και των νεφρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.