ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η.Μόσιαλος: «Η 4η δόση δεν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό – Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να φορούν μάσκα»

«Θα γίνει σίγουρα τις ευάλωτες ομάδες και τους ανοσοκατεσταλμένους»

Η.Μόσιαλος: «Η 4η δόση δεν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό – Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να φορούν μάσκα»

Ο Ηλίας Μόσιαλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων πώς δεν θα χρειαστεί, προς το παρόν, ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση κατά της Covid-19.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου θα γίνει σίγουρα τις ευάλωτες ομάδες και τους ανοσοκατεσταλμένους, όχι όμως και στον γενικό πληθυσμό.

«Μόνο με ισχυρά επιστημονικά δεδομένα ότι έχει πέσει η ανοσοπροστασία στον συνολικό πληθυσμό θα προβούμε σε τέταρτη δόση», ξεκαθάρισε, ενώ αναφέρθηκε και στην κόπωση των πολιτών σχετικά με τις πολλές δόσεις.

Ο καθηγητής του LSE εκτίμησε ότι το ρεύμα από την Ουκρανία δεν θα συμβάλλει σημαντικά στη διασπορά του κορωνοϊού, αφού είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς -νέοι και υγιείς στην πλειοψηφία τους- να εμβολιαστούν στις χώρες υποδοχής.

Σχετικά με το τι ισχύει αυτή τη στιγμή, ο Ηλίας Μόσιαλος είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί κατά 90% στον πλανήτη, ενώ η Όμικρον 2 είναι ακόμα πιο μεταδοτική: Ενώ στην πρώτη ένα άτομο μολύνει έως 8 άτομα, στη δεύτερη μολύνει από 8 έως 12.

Ωστόσο επανέλαβε, και με βάση τα κλινικά δεδομένα που είναι πλέον διαθέσιμα, ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο ήπια από τα προηγούμενα στελέχη. Σε αυτή τη μετάλλαξη, είναι νοσηλείες είναι κατά 59% λιγότερες, όπως και οι θάνατοι κατά 69%.

Τέλος, ο καθηγητής του LSE αναφέρθηκε και στα χάπια για τον κορωνοϊό, ενώ εκτίμησε ότι από τη στιγμή που καλυτερεύει ο καιρός και μεταφέρονται οι δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους, θα περιοριστεί η διασπορά της νόσου, όπως έγινε αντίστοιχα και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.