ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Pfizer προσέλαβε εκατοντάδες εργαζόμενους λόγω «μεγάλης αύξησης ανεπιθύμητων παρενεργειών από τα εμβόλια»

Το έγγραφο που απέκρυψε από τη δημοσιότητα η Pfizer

Η Pfizer προσέλαβε εκατοντάδες εργαζόμενους λόγω «μεγάλης αύξησης ανεπιθύμητων παρενεργειών από τα εμβόλια»

Η Pfizer προχώρησε σε μια ενέργεια που γεννά πολλά ερωτήματα, καθώς προσέλαβε 600 υπαλλήλους λόγω «μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό» και το απέκρυψε! 

Ενώ μέχρι πρότινος όλες οι φαρμακευτικές εταιρίες υποβάθμιζαν το ζήτημα των θανάτων από τα εμβόλια και των σημαντικών παρενεργειών… στην πράξη ελάμβαναν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής (σύμφωνα με το σύστημα VAERS και EudraVigilance) έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ και ΕΕ πάνω από 41.834 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό συνολικά.

Γιατί προσέλαβε η Pfizer 600 άτομα;

Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους το διάστημα μετά την έγκριση του εμβολίου της για τον COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της «μεγάλης αύξησης» των αναφορών για παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Pfizer «έχει λάβει μέτρα για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών». «Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις διεργασιών και ροής εργασιών, καθώς και αύξηση του αριθμού της εισαγωγής δεδομένων και επεξεργασίας διαφόρων υποθέσεων»

Την εποχή που το έγγραφο —μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021— στάλθηκε στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η Pfizer είχε προσλάβει περίπου 600 επιπλέον εργαζόμενους «για να αντιμετωπίσει το άλμα στις παρενέργειες».

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 είχαν προσληφθεί 1.200 άτομα», δήλωσε η Pfizer.

Το έγγραφο είχε τίτλο «αθροιστική ανάλυση των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών μετά την έγκριση» του εμβολίου της Pfizer που ελήφθη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Εγκρίθηκε από τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

Το έγγραφο δεν είχε δημοσιοποιηθεί – Είχε κρατηθεί μυστικό

Το έγγραφο δεν δημοσιοποιήθηκε έως ότου οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια μήνυσαν τον FDA τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων αφού ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι χρειάζονταν δεκαετίες για να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης που χορηγήθηκε στην εταιρεία για το εμβόλιο.

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση τον Φεβρουάριο 2022, ο FDA πρέπει να παράγει έναν ορισμένο αριθμό σελίδων κάθε μήνα.

Η ανάλυση των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών είχε δοθεί στην ομάδα διαφάνειας για την υγεία, αλλά το έγγραφο για την πρόσληψη τουλάχιστον 600 εργαζομένων για να μελετήσουν και αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες από τα εμβόλια της Pfizer αποκαλύφθηκε εσχάτως.

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, ο FDA επισήμανε ότι οι τρεις διαγραφές σε αυτήν τη σελίδα «θα μπορούσαν να αρθούν», είπε ένας εκπρόσωπος του FDA.

Αποτελεί παράδοξο αλλά η Pfizer ενώ με δικαστική απόφαση υποχρεούται να δημοσιεύσει όλα τα έγγραφα για τα εμβόλια έχει ζητήσει ορισμένα στοιχεία να μην αποκαλυφθούν επικαλούμενη δήθεν το εταιρικό απόρρητο.

Οι τροποποιήσεις έγιναν σύμφωνα με το στοιχείο β) (4) του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας, ο οποίος επιτρέπει στις υπηρεσίες «να αποκρύπτουν εμπορικά μυστικά και εμπορικές ή οικονομικές πληροφορίες που λαμβάνονται από ένα πρόσωπο που είναι σε προνομιακή ή εμπιστευτική θέση».

Η μη αναθεωρημένη έκδοση του εγγράφου δείχνει επίσης τώρα ότι περίπου 126 εκατομμύρια δόσεις Pfizer έχουν αποσταλεί σε όλο τον κόσμο από τότε που η εταιρεία έλαβε την πρώτη άδεια, από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Οι αποστολές πραγματοποιήθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήταν σαφές πόσες από αυτές τις δόσεις είχαν χορηγηθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.