ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η τεχνητή νοημοσύνη διέγνωσε ασθένεια που δεν έβρισκαν οι γιατροί

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο

Η τεχνητή νοημοσύνη διέγνωσε ασθένεια που δεν έβρισκαν οι γιατροί

Κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, όταν τα παιδιά έμειναν για πολλές εβδομάδες κλεισμένα στο σπίτι, η Courtney, μια μαμά από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να αγοράσει ένα τραμπολίνο για τα μικρά της. Λίγο καιρό μετά, ο γιος της Alex, 4 ετών τότε, άρχισε να παραπονιέται για ενοχλητικούς πόνους.

Οι πόνοι του όλο και χειροτέρευαν μέχρι που η νταντά του ενημέρωσε τους γονείς ότι παραπονιέται τόσο έντονα, που αναγκάζεται να του δίνει παυσίπονο κάθε μέρα.

Τρία χρόνια και 17 γιατροί μετά, η διάγνωση ήρθε από το ChatGPT

Μαζί με τους πόνους ο Alex άρχισε και να μασά διαρκώς αντικείμενα, οπότε η μητέρα του τον πήγε στον οδοντίατρο. Οι γονείς του υπέθεσαν ότι ίσως έβγαζε του γομφίους και γι’ αυτό πονούσε ή ότι έπρεπε να κάνει κάποιο σφράγισμα. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν ίσχυε.

Ο οδοντίατρος τους παρέπεμψε σε ορθοδοντικό πιστεύοντας πως το παιδί ίσως υπέφερε από απόφραξη αεραγωγών που παρεμπόδιζε και τον ύπνο του, γι’ αυτό ήταν συνεχώς τόσο εξαντλημένο και κακότροπο. Πράγματι, ο ουρανίσκος του ήταν υπερβολικά μικρός για το στόμα και τα δόντια του, και αυτό δυσχέραινε την αναπνοή του, οπότε ο ορθοδοντικός του τοποθέτησε έναν διαστολέα και η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στo ygeiamasnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.