ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ηλεία: Στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση κατέληξαν 37 άτομα μετά από πανηγύρι – «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό»

«Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια»

Ηλεία: Στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση κατέληξαν 37 άτομα μετά από πανηγύρι – «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό»

Στο Κέντρο Υγείας με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης κατέληξαν 37 κάτοικοι του χωριού της Βουπρασίας στην Ηλεία, έπειτα από πανηγύρι στο οποίο κατανάλωσαν βραστή προβατίνα.

Οι κάτοικοι του χωριού της Ηλείας συμμετείχαν στο εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί για το πανηγύρι στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και λίγο μετά το γεύμα, 37 άτομα που βρίσκονταν όλα στο ίδιο τραπέζι, παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα.

Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς», τονίζει κάτοικος του χωριού.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχτηκε δεκάδες κατοίκους ηλικίας από 15 έως 90 ετών ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα.

Οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους.

«Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση.

Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια.

Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή.

Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως, μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα υπέφεραν από τους πόνους», είπε στο ilialive o αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου υγείας Σταύρος Λεβέντης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.