ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ημικρανία: Η απλή συνήθεια που μπορεί να μειώσει την έντασή της

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό

Ημικρανία: Η απλή συνήθεια που μπορεί να μειώσει την έντασή της

Οι ημικρανίες είναι ένα πρόβλημα αρκετά συνηθισμένο σε πολλούς ανθρώπους.

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό αλλά μεταξύ άλλων φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αντιμετώπιση των ημικρανιών.

Με βάση τις μελέτες, φαίνεται ότι άνθρωποι που πάσχουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες μπορούν να βελτιώσουν την κατάστασή τους αυξάνοντας την κατανάλωση νερού.

Οι ερευνητές εργάστηκαν με πάνω από 100 εθελοντές που είχαν συχνούς πονοκεφάλους και ημικρανίες. Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων τους και η μισή ομάδα συμβουλεύτηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού κατά 1,5 λίτρα ή 7 ποτήρια την ημέρα.

Μετά από τρεις μήνες, οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τη συμβουλή αυτή είχαν σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτή η βελτίωση μπορεί να οφείλεται στο placebo effect, όπου οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα από την κατανάλωση νερού, παρόλο που δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη φυσιολογία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.