ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινομυώματα μήτρας: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο η καθιστική ζωή

Τόσο η καθιστική ζωή όσο και η παχυσαρκία αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων

Ινομυώματα μήτρας: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο η καθιστική ζωή

Οι γυναίκες που ακολουθούν καθιστική ζωή, κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν ινομυώματα στη μήτρα.

Η μελέτη με επικεφαλής το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Kunming (Κίνα) δείχνει ότι περισσότερες από έξι ώρες καθιστικής ζωής την ημέρα, διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ινομυωμάτων της μήτρας και αυτός ο κίνδυνος φαίνεται να είναι γραμμικός σε γυναίκες που δεν έχουν ακόμη περάσει την εμμηνόπαυση.

Η έρευνα περιελάμβανε 6.623 γυναίκες μεταξύ 30 και 55 ετών. Μεταξύ άλλων δεδομένων, ποσοτικοποιήθηκε ο χρόνος που αφιέρωναν παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, μένοντας μπροστά στην οθόνη, διαβάζοντας, πλέκοντας, και κάνοντας άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Όσο πιο καθιστικός ήταν ο ελεύθερος χρόνος, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος ινομυωμάτων της μήτρας.

Αφού συνυπολογίσθηκαν πιθανοί παράγοντες επιρροής, βρέθηκε ότι ο καθιστικός ελεύθερος χρόνος για έξι ή περισσότερες ώρες την ημέρα, συσχετίστηκε με διπλάσιο κίνδυνο ινομυωμάτων από αυτόν των γυναικών που κάθονταν επί δύο ώρες.

Πρόκειται για μελέτη παρατήρησης που δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας-αποτελέσματος, καθώς βασίστηκε σε υποκειμενική αξιολόγηση πολλών παραγόντων, τονίζουν οι ερευνητές.

Μια πιθανή εξήγηση για τη σύνδεση θα μπορούσε να είναι ότι η καθιστική συμπεριφορά σχετίζεται με την παχυσαρκία, η οποία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τα ινομυώματα της μήτρας, λένε οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο η καθιστική ζωή όσο και η παχυσαρκία αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.