ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ιός του Δυτικοί Νείλου: «Οι ψεκασμοί είναι η μόνη λύση για να μην ξεφύγουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών»

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη λήψη μέτρων ασφαλείας

Ιός του Δυτικοί Νείλου: «Οι ψεκασμοί είναι η μόνη λύση για να μην ξεφύγουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών»

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το καλοκαίρι προ των πυλών, αναφέροντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μη βγουν εκτός ελέγχου οι πληθυσμοί των κουνουπιών.

Όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής στο εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιώργος Κολιόπουλος, υπάρχουν και στην χώρα μας περιπτώσεις κρουσμάτων λοίμωξης.

«Το έγκαιρο των επεμβάσεων με ψεκασμούς είναι η μόνη λύση, για να μην ξεφύγουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών. Μετά είναι πολύ δύσκολο να πιάσεις τους τεράστιους πληθυσμούς τους», τόνισε, ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της υγείας στην Ελλάδα:

«Έχουμε και στη χώρα μας περιπτώσεις κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που κάθε χρόνο εμφανίζεται και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών και στον άνθρωπο».

«Από πέρσι στήθηκε μεγάλο δίκτυο παρακολούθησης των πληθυσμών των κουνουπιών»

Ο Γιώργος Κολιόπουλος αναφέρθηκε εκτενέστερα στα κουνούπια, ενώ έκανε λόγο και για τα μέτρα που έχουν παρθεί από πέρσι, με αφορμή τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, μετά την κακοκαιρία Daniel.

«Η αλήθεια είναι ό,τι δεν είναι ένα το κουνούπι του Δυτικού Νείλου, αλλά σίγουρα το είδος του κουνουπιού που μεταδίδει περισσότερο και θεωρούμε ό,τι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτό ευθύνεται. Είναι το κοινό κουνούπι που γνωρίζουμε αλλά αυτό συγκεκριμένα εισέρχεται πιο εύκολα μέσα στα σπίτια και μας τσιμπάει», υπογράμμισε ο επίκουρος καθηγητής και κατέληξε μιλώντας για την περιοχή της Θεσσαλίας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήδη από πέρυσι, όταν συνέβησαν οι πλημμύρες το υπουργείο Υγείας κυρίως και ο αρμόδιος Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δραστηριοποιήθηκε έντονα σε αυτή την περιοχή για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, όπου και έστησε ένα μεγάλο δίκτυο παρακολούθησης των πληθυσμών των κουνουπιών με παγίδες και με δειγματοληψίες που γίνονταν κάθε εβδομάδα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.