ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: 59χρονη υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της μετά από πεντικιούρ (φώτο)

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Αμερικανοί φέρεται να αντιμετωπίζουν μολύνσεις στα νύχια των χεριών και των ποδιών τους

ΗΠΑ: 59χρονη υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της μετά από πεντικιούρ (φώτο)

Μία 59χρονη γυναίκα από την Τζόρτζια αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της, αφού μολύνθηκε μετά από πεντικιούρ.

Η Anita House, περιέγραψε την περιπέτειά της στο Fox News για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει η λάθος περιποίηση των νυχιών από τα ινστιτούτο.

Αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου του ποδιού της μετά το πεντικιούρ

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Αμερικανοί φέρεται να αντιμετωπίζουν μολύνσεις στα νύχια των χεριών και των ποδιών τους.

Ποσοστό έως και 14% του πληθυσμού σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αντιμετωπίζει μυκητιασικές λοιμώξεις, ενώ ένας σπάνιος αριθμός ανθρώπων αναπτύσσει μια βακτηριακή λοίμωξη «πάνω από μια μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών» που μπορεί «να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια».

Η περιπέτεια της 59χρονης, όπως είπε η ίδια, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019.

«Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία σκέφτεσαι σανδάλι άρα πεντικιούρ» είπε.

Ήταν το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου του 2019 όταν η ίδια μαζί με την αδελφή της αποφάσισαν να πάνε σε ένα κέντρο αισθητικής για να περιποιηθούν τα νύχια τους.

Η House είπε ότι είχε ξαναπάει αρκετές φορές στο ίδιο ινστιτούτο στο παρελθόν και το προσωπικό πάντα τηρούσε τους κανόνες υγιεινής, όπως φαινόταν.

Στο ινστιτούτο υπήρχαν εκείνη την ημέρα σχεδόν 15 πελάτες, μαζί με την ίδια και την αδελφή της.

Ξεκίνησε να κάνει πεντικιούρ και η τεχνίτρια νυχιών άρχισε να αφαιρεί ένα νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της που φαινόταν ότι έβγαινε κάτω από το νύχι της.

Φίλοι και συγγενείς της είχαν επιστήσει την προσοχή για το νύχι αυτό και επέμειναν ότι έπρεπε να το αφαιρέσει.

Η ίδια έλεγε ότι δεν της είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. «Αλλά η τεχνίτρια το έκοψε και το έκοψε βαθιά. Άρχισε να ματώνει. Τότε υποθέτω ότι μπήκε το βακτήριο. Δεν μπορώ να αποδείξω στο δικαστήριο αλλά αν στοιχημάτιζα εκεί θα έριχνα τα χρήματά μου» λέει.

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκίνησε ο πόνος. Μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες το δάχτυλο του ποδιού της έγινε κόκκινο και πρήστηκε.

«Είπα ότι αν δεν βελτιωθεί σε ακόμα 4-5 μέρες, θα πάω σε έναν ποδίατρο». Έτσι κι έκανε. Εκείνος της έδωσε αντιβίωση για 7 ημέρες.

Η θεραπεία όμως δεν λειτούργησε και το δάχτυλο του ποδιού της έγινε ακόμα πιο κόκκινο ενώ πρήστηκε ακόμα περισσότερο. «Αυτό έγινε στα μέσα Μαρτίου. Δεν ήταν σε σημείο να μη μπορώ να περπατήσω αλλά ήταν σκληρό, πονούσε πολύ».

Πήγε σε δεύτερο ποδίατρο, που της έγραψε δεύτερο γύρο αντιβίωσης. Ούτε αυτή τη φορά λειτούργησε όμως. Αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου του ποδιού της μετά το πεντικιούρ

Τότε της είπε πως «πρέπει να αφαιρέσουμε το νύχι. Θυμάμαι ότι κοίταξα το ταβάνι, προσευχήθηκα, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο». Ακολούθησαν διάφοροι γιατροί, που την είδαν πριν χειροτερέψει η βακτηριακή λοίμωξη και ο πόνος.

Τέσσερις εβδομάδες αφού ο γιατρός της τής αφαίρεσε το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της η House ακόμα δεν είχε βελτίωση και απευθύνθηκε στον ειδικό στις βακτηριακές μολύνσεις, Dr. Manuel Rodriguez.

Ο Dr.Rodriguez είπε στο δίκτυο Fox 5 Atlanta ότι δεν έγινε ποτέ καλλιέργεια των βακτηρίων μέσα στο δάχτυλο του ποδιού της για να προσδιοριστεί από πού προήλθε η μόλυνση.

Πρόσθεσε ότι είχε δει ανάλογα περιστατικά σε ανθρώπους που έπασχαν από διάφορες ιατρικές συνθήκες, όπως ήταν ο διαβήτης. Αλλά στην περίπτωση της House, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, όπως είπε. «Άρα ήταν αρκετά ασυνήθιστη η περίπτωσή της για να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο».

Παρόλα αυτά, η House προσπάθησε να συνεχίσει τη ζωή της και αποφάσισε να πάει διακοπές.

Τότε, τον Σεπτέμβριο, άρχισε να νιώθει άρρωστη και στις 15 Οκτωβρίου 2019, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό στο δάχτυλο του αριστερού ποδιού της.

Της χορηγήθηκαν ενδοφλέβια φάρμακα επειδή «Σε εκείνο το σημείο ο γιατρός ανησυχούσε ότι η μόλυνση επρόκειτο να εξαπλωθεί και δεν ήθελε να φτάσει στο αίμα μου. Ήξερε ότι είχε ήδη περάσει στο οστό του δαχτύλου μου».

«Αποφασίσαμε να το ακρωτηριάσουμε για την περίπτωση που μολυνθεί και το δεύτερο δάχτυλο» είπε η House.

Πρόσθεσε δε, ότι η χειρουργική επέμβαση έγινε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Emory στην Ατλάντα.

«Πάντα θεωρούσα για τον εαυτό μου ότι είχε δυνατή πίστη και αυτό που έχω να πω, είναι ότι αυτό που πέρασα ήταν ένα τεστ. Πήγε καλά. Μόνο δύο φορές λύγισα και εκνευρίστηκα πολύ».

«Προτιμώ να χάσω ένα δάχτυλο παρά ολόκληρο το πόδι μου» της είπε ο σύζυγός της κι αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό.

Τώρα η House φορά ειδικό επίθεμα στο κάτω μέρος του ποδιού της, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από χορευτές.

Το ινστιτούτο όπου η ίδια θεωρεί ότι έπαθε τη μόλυνση λειτουργεί ακόμα. «Δεν θέλω απαραίτητα να τιμωρηθούν αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει».

«Μετά από τρεις ποδίατρους, έναν ειδικό στις μολυσματικές ασθένειες, αντιβιοτικά και ακρωτηριασμό απλά να προσέχετε πού πηγαίνετε» είπε η ίδια. Αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου του ποδιού της μετά το πεντικιούρ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.