ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Θα έρχονται στα πιάτα μας και δεν θα τα τρώμε» – Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η παραγωγή κοτόπουλου στα εργαστήρια από ζωικά κύτταρα!

Θα διατίθεται από τα εστιατόρια της χώρας και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ!

«Θα έρχονται στα πιάτα μας και δεν θα τα τρώμε» – Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η παραγωγή κοτόπουλου στα εργαστήρια από ζωικά κύτταρα!

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η παραγωγή κοτόπουλου στα εργαστήρια από ζωικά κύτταρα και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η πρόρρηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που είχε πει πριν από 250 χρόνια περίπου «Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται».

Φαίνεται πως αυτό τείνει να πει βεβαιωθεί καθώς πλέον οι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν πραγματικά τι τρώνε.

Η απόφαση των αρμόδιων Αρχών των ΗΠΑ για τη δημιουργία, την πώληση και την κατανάλωση κοτόπουλου που δεν θα προέρχεται από… αυγό, αλλά από εργαστήριο προκαλεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα ως προς το κατά πόσο θα είναι ασφαλές για ανθρώπους να καταναλώνουν τέτοιου είδους συνθετικές επί της ουσίας τροφές.

Γιατί η Φύση και ο πλανήτης μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης έχουν δημιουργήσει μια αλυσίδα διατροφής όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για όλα τα έμβια όντα η οποία πρωτίστως είναι κατάλληλη για τον άνθρωπο να την καταναλώνει.

Δύο νεοφυείς επιχειρήσεις στην Αμερική πήραν το «πράσινο φως» και θα προσφέρουν κρέας που δημιουργείται στο εργαστήριο, και θα διατίθεται από τα εστιατόρια της χώρας και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για κοτόπουλο που δημιουργείται από ζωικά κύτταρα σε εργαστήριο, κι όχι από πουλερικά.

Φυσικά, όλο αυτό προμοτάρεται πάνω στην παραδοχή, ότι αυτού του είδους οι τροφές θα είναι ασφαλής για την υγεία του ανθρώπου, κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει αποδειχθεί, θα αποδεχτεί μετά από πολλές δεκαετίες χρήσης και αφού στο μεταξύ θα «πληρώσουν» το τίμημα πάρα πολλοί.

Θα αξιοποιηθούν και κάποια επιχειρήματα όπως ότι θα σταματήσουν οι σφαγές των ζώων και ότι θα παταχθεί η επισιτιστική κρίση σε όλο τον πλανήτη και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε φθηνή και άφθονη τροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως ως προς το τελευταίο έχουμε ιδιαίτερες αμφιβολίες καθώς δεν παύει να είναι μία σχέση κέρδους που σημαίνει ότι αυτοί που θα διακινούν την νέα συνθετική τροφή δεν θα την παράξουν ποτέ σε τέτοιες ποσότητες, τέτοιες ώστε η τιμή της να γίνει απαγορευτικά χαμηλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.