ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε άνθρωπο – «Πιθανόν να μολύνθηκε από το κατοικίδιο του»

«Έχουμε επικοινωνήσει με όσους ήρθαν σε επαφή με τον κάτοικο και το ζώο και τους έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή»

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε άνθρωπο – «Πιθανόν να μολύνθηκε από το κατοικίδιο του»

Το πρώτο κρούσμα βουβωνικής πανώλης εντοπίστηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ μετά από περίπου οκτώ χρόνια, αφού κάτοικος της πολιτείας μολύνθηκε, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι μολύνθηκε από το κατοικίδιο ζώο του, μια γάτα.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της κομητείας Deschutes ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ένας κάτοικος της περιοχής έπασχε από πανούκλα, λέγοντας ότι είναι πιθανό η «συμπτωματική κατοικίδια γάτα του» να μόλυνε το άτομο, όπως αναφέρει ο Independent.

«Έχουμε επικοινωνήσει με όσους ήρθαν σε επαφή με τον κάτοικο και το ζώο και τους έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη της ασθένειας», δήλωσε ο Δρ Ρίτσαρντ Φόσετ, υγειονομικός υπάλληλος της κομητείας Deschutes.

Ο γιατρός δήλωσε επίσης ότι η γάτα ήταν «πολύ άρρωστη» και είχε ένα απόστημα που αποστραγγιζόταν, πράγμα που σήμαινε μια «αρκετά σημαντική» μόλυνση, σύμφωνα με το NBC.

Το ανθρώπινο κρούσμα εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε στα πρώιμα στάδια της νόσου, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελούσε μικρό κίνδυνο για την κοινότητα, ανέφεραν οι υγειονομικές υπηρεσίες.

«Η λοίμωξη είχε προχωρήσει στην κυκλοφορία του αίματος»

Μέχρι να νοσηλευτεί ο ασθενής, η λοίμωξη είχε προχωρήσει στην κυκλοφορία του αίματος, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Independent επικοινώνησε με τις υπηρεσίες υγείας της κομητείας Deschutes για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο, ο ασθενής «ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην αντιβιοτική αγωγή», σύμφωνα με τον γιατρό.

Καθώς η πανούκλα εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η αντιμετώπισή της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα πανώλης. Ο δρ Φόσετ δήλωσε, σύμφωνα με το NBC, ότι θα ήταν «πολύ έκπληκτος» αν έβλεπαν άλλα κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταφέρουν την πανούκλα στο Κεντρικό Όρεγκον είναι οι σκίουροι, αλλά τα ποντίκια και άλλα τρωκτικά μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ασθένεια, δήλωσαν οι υπηρεσίες υγείας της κομητείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.