ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Σοκάρουν οι παρενέργειες που έπαθε μια νοσοκόμα μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer-BioNTech

Η Baker τώρα 43 ετών μόνιμα ανάπηρη ανίκανη να εργαστεί

ΗΠΑ: Σοκάρουν οι παρενέργειες που έπαθε μια νοσοκόμα μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer-BioNTech

Η Danielle Baker, πολίτης του Οχάιο των ΗΠΑ, είχε μια καριέρα που της άρεσε, δουλεύοντας ως πιστοποιημένη νοσοκόμα και νοσηλεύτρια ανακουφιστικής φροντίδας, μέχρι το 2021, η Baker ήταν «πιο υγιής από ποτέ», είπε στο The Defender.

Η ζωή της ωστόσο άλλαξε, λίγες μέρες αφότου υποχρεώθηκε τον Ιούνιο του 2021, από τον τότε εργοδότη της, να λάβει την σειρά δύο δόσεων του σκευάσματος της Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 .

Σήμερα, η Baker, τώρα 43 ετών, μόνιμα ανάπηρη, ανίκανη να εργαστεί, αντιμετωπίζει οικονομική καταστροφή και έχει χάσει την ικανότητα να εκτελεί πολλές καθημερινές εργασίες και βασικές σωματικές λειτουργίες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της Baker ξεκίνησαν 18 ημέρες μετά την λήψη της πρώτης της δόσης. «Πήγα στην εντατική με την αίσθηση ότι είχα πέτρα στα νεφρά, γιατί ο πόνος ήταν πολύ έντονος», είπε η Baker. «Με άφησαν να φύγω με διάγνωση μυϊκής καταπόνησης».

Στην αρχή, δεν συνέδεσε τα συμπτώματά της με την ένεση. Αλλά τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα μετά τη δεύτερη δόση, είπε.

«Την ημέρα του δεύτερου εμβολιασμού μου, είχα μια πτώση», είπε ο Baker. «Είχα αφόρητους πόνους από τον αυχένα μέχρι το χέρι, με μούδιασμα και μυρμήγκιασμα».

Νόμιζε ότι είχε σπάσει την κλείδα της, αλλά όταν επέστρεψε στην εντατική, οι γιατροί την ξεπέταξαν.

«Μέσα σε μισή ώρα, έκαναν ακτινογραφία και μας είπαν ότι όλα ήταν καλά και μας έστειλαν σπίτι», είπε.

Την επόμενη μέρα, επέστρεψε στην εντατική με ακόμη χειρότερα συμπτώματα. Οι γιατροί έκαναν αξονική τομογραφία στο λαιμό της και της είπαν ότι είχε μια διαχωρισμένη άρθρωση AC .

Όμως τα συμπτώματα της Μπέικερ επιδεινώθηκαν μεταξύ 28 Ιουνίου και 17 Ιουλίου 2021. Ένιωθε «άβολα» και «δεν φαινόταν να θεραπεύεται σωστά», είπε. Μέχρι τις 17 Ιουλίου, αντιμετώπιζε «πάλι φρικτό πόνο στην πλάτη, είχε χάσει την ικανότητά της να περπατά με οποιοδήποτε συντονισμό και ένιωθε «ομιχλώδης και κουρασμένη». Ήταν «ο χειρότερος πόνος στην πλάτη που είχα ποτέ», είπε.

Στη συνέχεια, μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορους γιατρούς και μια σειρά εξετάσεων , συμπεριλαμβανομένων των νωτιαίων κρουνών, ένας γιατρός διέγνωσε στην Baker εγκάρσια μυελίτιδα , μια νευρολογική διαταραχή που περιλαμβάνει φλεγμονή του νωτιαίου μυελού.

Η Baker είπε ότι η «βασική ομάδα» των γιατρών της περιλαμβάνει πλέον έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έναν νευρολόγο, έναν εναλλακτικό επαγγελματία πόνου και έναν συμβουλευτικό αλλοπαθητικό ιατρό.

«Όλοι αυτοί οι γιατροί συνδέουν άμεσα όλα αυτά που έπεθα με το εμβόλιο», καθώς «άλλα αίτια έχουν αποκλειστεί», είπε ο Μπέικερ.

Η Baker ανέφερε τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου ( VAERS ) και στο MedWatch στις 4 Αυγούστου 2021.

«Η έκθεσή μου στο VAERS εξαφανίστηκε και η αναφορά μου στο MedWatch δεν αναγνωρίστηκε ποτέ», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, οι κρατικοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.