Ισπανία: Ξεκινά εμβολιασμούς σε όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Παρελήφθησαν εμβόλια Imvanex της εταιρείας Bavarian Nordic

Ισπανία: Ξεκινά εμβολιασμούς σε όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Στην Ισπανία θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί όσων ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς η χώρα αριθμεί περισσότερες από 242 μολύνσεις από τις 19 Μαΐου, ανακοίνωσε την Πέμπτη (9/6) το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, μόνο οι χαρακτηρισμένοι ως «στενές επαφές» κρουσμάτων ή όσοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό μπορούν να εμβολιαστούν, υπογραμμίζεται σχετικά.

Περίπου 200 εμβόλια Imvanex της εταιρείας Bavarian Nordic παρελήφθησαν τη Δευτέρα από τις ισπανικές υγειονομικές αρχές. Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερα μέσω του προγράμματος αγοράς εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα από 1.200 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου 30 χώρες όπου η ασθένεια δεν είναι ενδημική, οι περισσότερες από αυτές στην Ευρώπη. Το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των μολύνσεων στην Ισπανία αυξήθηκε κατά εννέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.