ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισραηλινή έρευνα: Η 4η δόση εμβολίου μειώνει το ποσοστό θανάτου από κορωνοϊό στους άνω των 60

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση σώζει ζωές»

Ισραηλινή έρευνα: Η 4η δόση εμβολίου μειώνει το ποσοστό θανάτου από κορωνοϊό στους άνω των 60

Οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες που εμβολιάστηκαν με μια δεύτερη ενισχυτική δόση του σκευάσματος κατά του κορωνοϊού της Pfizer–BioNTech είχαν κατά 78% μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από την covid-19 σε σχέση με εκείνους που εμβολιάστηκαν μόνο με μια αναμνηστική δόση, όπως προκύπτει από μια ισραηλινή μελέτη.

Ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στη χώρα, ο Clalit Health Services, ανέφερε ότι η μελέτη διάρκειας 40 ημερών περιελάμβανε πάνω από 500.000 πολίτες ηλικίας από 60 ως 100 ετών.

Περίπου το 58% των συμμετασχόντων είχαν εμβολιαστεί με δεύτερη ενισχυτική δόση, δηλαδή με τέσσερις δόσεις συνολικά.

Οι υπόλοιποι είχαν εμβολιαστεί μόνο με τρεις δόσεις κατά του κορωνοϊού. Οι ερευνητές κατέγραψαν 92 θανάτους από την πρώτη ομάδα και 232 θανάτους από την δεύτερη, μικρότερη ομάδα.

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση σώζει ζωές», λέει ο Ρόνεν ‘Αρμπελ, ερευνητής στο Clalit και στο Sapir College.

Η έκθεση αυτή ωστόσο δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους. Από την έρευνα εξαιρέθηκαν πολίτες που είχαν εμβολιαστεί με το αντίπαλο σκεύασμα της Moderna και όσοι είχαν λάβει φαρμακευτική θεραπεία κατά της COVID.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υγείας έχουν εκδώσει μια σειρά μελετών για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίες έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις των αρχών σε άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.