ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλός «κατάφερε» να διαγνωσθεί με Covid-19, ευλογιά των πιθήκων και HIV ταυτόχρονα!

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς

Ιταλός «κατάφερε» να διαγνωσθεί με Covid-19, ευλογιά των πιθήκων και HIV ταυτόχρονα!

Ιταλός κατάφερε το… ακατόρθωτο μιας και διαγνώστηκε ταυτόχονα με HIV, Covid-19 και ευλογιά των πιθήκων, αλλά τα ξεπέρασε όλα και μάλιστα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς με νόσηση και των τριών αυτών ασθενειών, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Infection.

Όπως δήλωσε ο 36χρονος, καθώς βρισκόταν – τον περασμένο Ιούνιο – σε διακοπές στην Ισπανία είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες χωρίς προφυλακτικό.

Εκεί, ανέπτυξε συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, πνόλαιμο, κούραση και πονοκέφαλο. Τότε το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού βγήκε θετικό.

Στη συνέχεια ωστόσο εμφανίστηκε εξάνθημα στο αριστερό του χέρι, όμοιο με το σύμπτωμα της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ τις επόμενες ημέρες τα εξανθήματα επεκτάθηκαν σε όλο το σώμα. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε και κατά τις αιματολογικές εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός και στον ιό HIV.

Ωστόσο, ο 36χρονος ανάρρωσε πολύ γρήγορα, ενώ εξαφανίστηκαν και τα εξανθήματα.

Το άρθρο για τη σπάνια αυτή περίπτωση ασθενή στο επιστημονικό περιοδικό καταλήγει ότι οι γιατροί θα πρέπει να προσέχουν για τυχόν συνύπαρξη των συμπτωμάτων των δύο ασθενειών -covid-19 και ασθένεια των πιθήκων- καθώς και να λαμβάνουν το ιστορικό των «σεξουαλικών συνηθειών» και των πρόσφατων ταξιδιών των ασθενών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν κάποιος είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων, συνιστάται ο έλεγχος για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αναφέρεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.