ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καφές: Είναι τo νέο παυσίπονο για τον άνθρωπο;

Μια νέα έρευνα έρχεται για να μας αλλάξει την ιδέα που είχαμε ως τώρα για τη χρήση του καφέ στη ζωή μας

Καφές: Είναι τo νέο παυσίπονο για τον άνθρωπο;

Οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να πίνουν καφέ για να λαμβάνουν ενέργεια από αυτόν όμως δεν γνωρίζουν ότι χρησιμεύει και στην καταπράυνση του πόνου.

Η καφεΐνη έχει την εξαιρετική ικανότητα να αντιμετωπίζει τον πόνο. Σύμφωνα με έρευνα, τόσο η καφεΐνη όσο και η μοδαφινίλη  ενισχύουν την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση από τον πόνο.

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι ο επαρκής ύπνος σε συνδυασμό με ουσίες που θέτουν τον οργανισμό σε εγρήγορση, όπως η καφεΐνη, μπορεί να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρειάζεται ωστόσο περαιτέρω έρευνα στους ανθρώπους για να καθοριστεί η διάρκεια του ύπνου που απαιτείται και αν η καφεΐνη μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.