ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κακοκαιρία: «Αδύνατη η πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας» – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τι ζητούν οι υγειονομικοί

Κακοκαιρία: «Αδύνατη η πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας» – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου της Ελευσίνας με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταγγέλλει πως είναι αδύνατη λόγω της κακοκαιρίας η πρόσβαση ασθενών και εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. 

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, για άλλη μια φορά, η έλλειψη των αναγκαίων έργων, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οδήγησε με τις πρώτες έντονες βροχές της Τετάρτης να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που βρίσκεται μπροστά από τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, η οποία πλημμύρισε, για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση.

«Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Δήμο Ελευσίνας και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία έργα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή να διαιωνίζεται», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας

Να σημειωθεί πως δεν είναι, ωστόσο, μόνο η κακοκαιρία Daniel η μοναδική «πληγή» στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας. Με αφορμή τις δυσχέρειες στη λειτουργία εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, πως παραμένουν κενές επτά θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, τρεις θέσεις οδοντιάτρων, τρεις θέσεις γιατρών εργασίας ενώ δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος.

Τι ζητούν οι υγειονομικοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υγειονομικοί ζητούν με την επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχής του Κέντρου Υγείας
  • να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • να ενοποιηθούν το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας και να ολοκληρωθεί ο οργανισμός του ενιαίου Κέντρου Υγείας, με τη σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων προσωπικού
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.