ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καλιφόρνια: Άνδρας κέρδισε 18,8 εκατ. δολ. από την J&J – Ισχυρίστηκε ότι έπαθε καρκίνο από την παιδική πούδρα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι την έχουν μηνύσει με παρόμοιους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα ταλκ τους περιέχουν αμίαντο

Καλιφόρνια: Άνδρας κέρδισε 18,8 εκατ. δολ. από την J&J – Ισχυρίστηκε ότι έπαθε καρκίνο από την παιδική πούδρα

Ένας 24χρονος άνδρας από την Καλιφόρνια, πήρε αποζημίωση ύψους 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Johnson & Johnson.

Ειδικότερα, ο Emory Hernandes Valadez, διαγνώστηκε με μεσοθηλίωμα, έναν τύπο καρκίνου που συνήθως αναπτύσσεται στην επένδυση των οργάνων, προσβάλλοντας κυρίως τους πνεύμονες.

Το μεσοθηλίωμα συνδέεται συχνά με την έκθεση σε αμίαντο και δυστυχώς δεν έχει θεραπεία, με μέσο προσδόκιμο ζωής 18 έως 31 μήνες για όσους υποβάλλονται σε θεραπεία.

Ο Hernandez ισχυρίστηκε ότι το μεσοθηλίωμα ήταν αποτέλεσμα της έντονης έκθεσης σε παιδική πούδρα της Johnson & Johnson κατά την παιδική του ηλικία.

Η εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ αντιμετώπισε την πρώτη της δίκη για ταλκ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, όταν ο Hernandez την μήνυσε στην Καλιφόρνια.

Οι ένορκοι αποφάνθηκαν υπέρ του ενάγοντος, επιδικάζοντάς του 3,8 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική αποζημίωση και 15 εκατομμύρια δολάρια σε μη οικονομική αποζημίωση ως αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα και τον πόνο και την ταλαιπωρία του.

Παρά την ετυμηγορία, η αποζημίωση του Hernandez ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω μιας διαταγής του πτωχευτικού δικαστηρίου που έχει παγώσει το μεγαλύτερο μέρος της δικαστικής διαδικασίας σχετικά με το ταλκ.

Ο αντιπρόεδρος της J&J για τις δικαστικές υποθέσεις, Erik Haas, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο Haas υποστήριξε ότι δεν μπόρεσαν να μοιραστούν με τους ενόρκους στοιχεία ότι η παιδική πούδρα δεν προκάλεσε το μεσοθηλίωμα του Hernandez. Υποστήριξε ότι δεκαετίες ανεξάρτητων επιστημονικών αξιολογήσεων επιβεβαιώνουν ότι η παιδική πούδρα της Johnson’s είναι ασφαλής, χωρίς αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, η μητέρα του Hernandez, Anna Camacho, κατέθεσε ότι χρησιμοποιούσε σημαντικές ποσότητες παιδικής πούδρας στον γιο της κατά την παιδική του ηλικία και εξέφρασε συναισθηματικά την αγωνία της για την ασθένειά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μηνύσει την Johnson & Johnson με παρόμοιους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα ταλκ τους περιέχουν αμίαντο. Η εταιρεία υποστήριζε σταθερά ότι το ταλκ της είναι ασφαλές και απαλλαγμένο από αμίαντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.