ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καρκίνος: Αυτά είναι τα πέντε «σιωπηλά» συμπτώματα που είναι ανησυχητικά

Ο καρκίνος των ωοθηκών προσβάλλει με μεγαλύτερη συχνότητα γυναίκες άνω των 50 ετών

Καρκίνος: Αυτά είναι τα πέντε «σιωπηλά» συμπτώματα που είναι ανησυχητικά

Σύμφωνα με τη Daily Express υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι καρκίνου, πράγμα που κάνει τη διαφοροδιάγνωση και τον εντοπισμό των συμπτωμάτων τους πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον εκείνων που είναι λιγότερο προφανείς. 

Η γιατρός Rosie Godeseth, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια στην ασφαλιστική Vitality Health Insurance, μίλησε στο μέσο για μερικά από τα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών που θα πρέπει να σημάνουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα «σιωπηλά» συμπτώματα

Ο καρκίνος των ωοθηκών προσβάλλει με μεγαλύτερη συχνότητα γυναίκες άνω των 50 ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε άτομο έχει ωοθήκες. Ως ένας από του πιο κοινούς καρκίνους παγκοσμίως, η έγκαιρη διάγνωσή του είναι αποφασιστικής σημασίας για τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενή.

Μιλώντας για τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε, η Δρ Godeseth εξήγησε: «Ο καρκίνος των ωοθηκών αναφέρεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης ως ο “σιωπηλός δολοφόνος”, καθώς πολλά από τα συμπτώματα είναι συχνά ασαφή και μη ειδικά.

Έχοντας αυτό κατά νου, μοιράστηκε τα πέντε πιο κοινά συμπτώματα της νόσου. Αυτά είναι:

  • Αίσθημα φουσκώματος
  • Πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα
  • Αίσθημα δυσφορίας στην κοιλιακή χώρα
  • Ασυνήθιστο αίσθημα κορεσμού και απώλεια όρεξης
  • Συχνή ενούρηση
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα προειδοποιητικά σημάδια για τα οποία πρέπει να επαγρυπνείτε. Η Δρ Godeseth διευκρίνισε: «Πόνος στην πλάτη, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κόπωση, δυσκοιλιότητα, καθώς και αλλαγές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο και απροσδόκητη απώλεια βάρους μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.