ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Καρκίνος στα νεφρά: Αυτά είναι τα τρία συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν

Καρκίνος στα νεφρά: Αυτά είναι τα τρία συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ο καρκίνος του νεφρού, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως συγκαταλέγεται στις 10 πιο κοινές μορφές καρκίνου παγκοσμίως, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Στοιχεία από το 2020 δείχνουν πως περίπου 180.000 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο μέσα στη χρονιά.

Παρά τον επιπολασμό του, μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Τα τρία συμπτώματα

Αυτά τα συμπτώματα μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν, σύμφωνα με τον Malcolm Packer, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kidney Cancer UK. Αν όμως τα παρατηρήσετε, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Κόπωση

Το να αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι κάθε τόσο είναι αναμενόμενο, αλλά η συνεχιζόμενη κόπωση μπορεί να είναι σημάδι για κάτι σοβαρό.

«Η επίμονη κόπωση είναι ένα σύμπτωμα που συχνά αγνοείται ή αποδίδεται σε διάφορους άλλους παράγοντες», είπε ο Malcolm.

«Οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να το απορρίπτουν ως σύμπτωμα εάν έχουν έναν έντονο τρόπο ζωής ή δεν κοιμούνται αρκετά σε τακτική βάση».

«Ωστόσο, μπορεί να είναι ενδεικτική καρκίνου του νεφρού, καθώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή της ερυθροποιητίνης, μιας ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, οδηγώντας σε αναιμία και επακόλουθη κόπωση», προειδοποίησε.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Αυτό είναι ένα άλλο «ύπουλο» αλλά σημαντικό σύμπτωμα, δήλωσε ο Malcolm. «Ενώ η απώλεια βάρους συνδέεται συχνά με θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή και η άσκηση, μια απροσδόκητη και ανεξήγητη μείωση του βάρους μπορεί να αποτελεί “κουδουνάκι” για τον καρκίνο των νεφρών».

«Οι μεταβολικές αλλαγές που προκαλούνται από τους όγκους και η απώλεια της όρεξης μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους», πρόσθεσε.

Επίμονη υπέρταση

Αν και η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται συνήθως με την υγεία της καρδιάς, είναι επίσης ένα λιγότερο αναγνωρισμένο σύμπτωμα του καρκίνου των νεφρών.

Ο ειδικός εξήγησε: «Τα νεφρά παίζουν ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και οι όγκοι μπορούν να διαταράξουν αυτή τη λειτουργία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η επίμονη υπέρταση, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να ωθήσει τα άτομα να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα και να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του νεφρού», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.