ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Καρκίνος του μαστού: Ξεκινά ο προληπτικός προσυμπωματικος έλεγχος τέλη Μαρτίου

Εκατομμύρια γυναίκες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους

Καρκίνος του μαστού: Ξεκινά ο προληπτικός προσυμπωματικος έλεγχος τέλη Μαρτίου

Ξεκινά τέλος Μαρτίου ο προληπτικός προσυμπωματικος έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες της χώρας, στο πλαίσιο της εμβληματικης δράσης «Σπύρος Δοξιάδης» για τον προληπτικό έλεγχο του πληθυσμού.

Εκατομμύρια γυναίκες σε στοχευμένες ηλικιακές ομάδες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, ώστε να υποβληθούν σε μαστογραφία. Η διαδικασία θα ακολουθήσει την πεπατημένη του τρόπου που καλούνταν οι πολίτες για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, και θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία των πολιτών μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Πρόκειται για δράση που θα καλυφθεί με κονδύλια του ΕΟΠΥΥ και οι εξετάσεις θα είναι δωρεάν για τις ωφελούμενες. Σημαντικό όμως είναι ότι και οι μαστογραφίες δεν θα υποβάλλονται ως διαγνωστικές εξετάσεις σε clawback, όπως συμβαίνει με τις άλλες εξετάσεις που διενεργούνται στα ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσει προσεχώς η γενική γραμματέας δημόσιας υγείας, κυρία Ειρήνη Αγαπηδακη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.