ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καρκίνος του μαστού: Μικροσκοπική συσκευή μέσα στο σουτιέν παρακολουθεί τους όγκους

Επιστήμονες δημιούργησαν μια συσκευή που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών

Καρκίνος του μαστού: Μικροσκοπική συσκευή μέσα στο σουτιέν παρακολουθεί τους όγκους

Μια μικροσκοπική συσκευή που μπορεί να χωρέσει μέσα στο σουτιέν και μπορεί να παρακολουθεί αν ένας όγκος από καρκίνο του μαστού αναπτύσσεται, δημιουργήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες.

Οι επιστήμονες θέλουν η συσκευή να παρέχει μια νέα μη επεμβατική μέθοδο ανίχνευσης της ανάπτυξης του όγκου. Στόχος είναι η συσκευή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ασθενείς «στην άνεση του σπιτιού τους».

Η καινοτόμος συσκευή αναπτύσσεται από την εγκατάσταση καινοτομίας ιατρικών τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Nottingham Trent (NTU), θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για να σαρώνει και να ανιχνεύει μικροσκοπικές αλλαγές στα υγρά εντός και εκτός των κυττάρων του μαστού.

Καθώς ο καρκινικός ιστός είναι πιο πυκνός από τον υγιή ιστό και περιέχει λιγότερο νερό, αυτή η συσκευή θα μπορεί να μετρά σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές και την ανάπτυξη του όγκου σε απόσταση 2 χιλιοστών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένθετο στο σουτιέν μιας ασθενούς ή να αναπτυχθεί ως ένα νέο σουτιέν που θα ενσωματώνει τη συσκευή. Αυτή θα καταγράφει δεδομένα και θα τα στέλνει στη χρήστη και στην ιατρική ομάδα της μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Σκοπός της ερευνητικής ομάδας είναι να προωθήσει τη συσκευή σε κλινική δοκιμή μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Η τεχνολογία θα μπορούσε να μετρήσει τις αλλαγές στον ιστό του μαστού και να συμβάλει στη βελτίωση της πιθανότητας επιβίωσης μιας ασθενούς. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα- θα μπορούσε να είναι 1 χιλιοστό σε έξι μήνες ή 2 χιλιοστά σε έξι εβδομάδες. Αυτό θα ήταν ένα πρόσθετο μέτρο για να δούμε πόσο γρήγορα αναπτύσσεται ο όγκος», δήλωσε ο Γιανγκ Γουέι, ειδικός στα ηλεκτρονικά υφάσματα και την ηλεκτρονική μηχανική στο NTU.

«Ανοίγουμε την πόρτα για τη διερεύνηση μιας εναλλακτικής μεθόδου ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού που θα μπορούσε να γίνει στην άνεση του σπιτιού της ασθενούς, εξοικονομώντας σημαντικούς νοσοκομειακούς πόρους και παρέχοντας παράλληλα μια βιώσιμη λύση για την ανίχνευση πρώιμων ενδείξεων καρκίνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η συσκευή, αν και όποτε βγει στην αγορά, μπορεί να σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών. Ωστόσο, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.