ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ελπίδες χαρίζει ανοσοθεραπεία που βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος συχνότερος στις γυναίκες

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ελπίδες χαρίζει ανοσοθεραπεία που βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών

Η προσθήκη ενός ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου στην καθιερωμένη θεραπεία των ασθενών δίνει ελπίδες για καλύτερη αντιμετώπιση του τοπικά προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Νέα δεδομένα από μεγάλη μελέτη στην οποία δοκιμάζεται έδειξαν ότι η προσθήκη της πεμπρολιζουμάμπης (pembrolizumab) στην αγωγή των ασθενών βελτιώνει σημαντικά την συνολική επιβίωσή τους.

Οι ασθενείς που συμμετέχουν στη μελέτη έχουν νεοδιαγνωσμένο, υψηλού κινδύνου, τοπικά προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Προς το παρόν, η πεμπρολιζουμάμπη είναι εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την αντιμετώπιση του επίμονου, υποτροπιάζοντος ή μεταστατικού καρκίνου του τραχήλου μήτρας. Βάσει των νέων ευρημάτων, όμως, θα μπορούσε να εγκριθεί και για πρωιμότερα στάδια της νόσου.

Τα αποτελέσματα προκύπτουν από ενδιάμεση ανάλυση δεδομένων από την μελέτη KEYNOTE-A18, που πραγματοποίησε ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή. Αναμένεται να παρουσιασθούν λεπτομερώς στο επερχόμενο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO).

Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο συνδυασμός του φαρμάκου με ταυτόχρονη χημειοθεραπεία παρέχει «στατιστικά και κλινικά» σημαντική βελτίωση της συνολικής επιβίωσης έναντι της χημειοθεραπείας μόνο.

Το προφίλ ασφάλειας της πεμπρολιζουμάμπης σε αυτή την κλινική δοκιμή ήταν συνεπές με αυτό που παρατηρήθηκε σε προηγούμενες μελέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος συχνότερος στις γυναίκες. Ετησίως διαγιγνώσκονται περίπου 660.000 κρούσματα. Καταγράφονται επίσης 350.000 θάνατοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.