ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κατάθλιψη: Αυτά είναι 4 απλά life hacks που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης στους άντρες

Σημαντικές συμβουλές για να βάλεις στην καθημερινότητα σου

Κατάθλιψη: Αυτά είναι 4 απλά life hacks που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης στους άντρες

Η κατάθλιψη μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες αλλά και σε άντρες. Και οι άντρες είναι εκείνοι που συνήθως αποκρύπτουν τα συναισθήματα τους και διστάζουν να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη.

Kαθώς η ψυχική αυτή νόσος μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς τους συμβαίνει και γιατί μπορεί να νιώθουν όλα αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα και το θέλημα να παραιτηθούν από την ζωή.

Τα ποσοστά κατάθλιψης στους άντρες εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε πως και εδώ η πρόληψη, η ενημέρωση, αλλά και η κατάλληλη θεραπεία, είναι όλα όσα χρειάζονται για να βοηθηθείς.

Παρακάτω ακολουθούν 4 βασικές και απλές συμβουλές από ειδικούς που προλαμβάνουν και μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης σε άντρες:

Περισσότερο χρόνο στην φύση

Έρευνες και έρευνες έχουν μελετήσει και αποκαλύψει πως περνώντας περισσότερο χρόνο στο φύση, ο οργανισμός μας λειτουργεί καλύτερα, έτσι και το μυαλό μας. Προγραμμάτιζε τακτικά μια εξόρμηση σε τοπία μακριά από τους θορύβους της πόλης και την πολυκοσμία, και παρατηρείσαι την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου.

Έρευνες ακόμη έχουν δείξει, πως ένα περπάτημα στην φύση μπορεί να μειώσει τον καρδιακό παλμό και άλλους σωματικούς δείκτες στρες, να περιορίσει τα επίπεδα της κορτιζόλης και τους άγχους, όπως επίσης και των αρνητικών σκέψεων.

Τακτική άσκηση

Επειδή όλα είναι θέμα χημείας, η διατροφή και η άσκηση έχει καθοριστική σημασία στην καλή υγεία του σώματος και του μυαλού. Όταν γυμνάζεσαι τακτικά, οι ενδορφίνες στον εγκέφαλο σου, προσφέρουν αίσθημα ευεξίας και δύναμης. Γι’ αυτό μη γυμνάζεσαι μόνο όταν “έχεις όρεξη”, θέσε ένα πρόγραμμα στην άσκηση και την διατροφή σου και βάλτο σε προτεραιότητα. Μπορείς να ξεκινήσεις με 3 φορές την εβδομάδα προπόνηση, οι οποίες θα ενισχύουν τις καλές ορμόνες στον εγκέφαλο και τον οργανισμό σου.

Μίλα περισσότερο

Θα ήταν καλό να αφήσεις πεποιθήσεις οι οποίες σου κάνουν την ζωή δύσκολη (πχ οι άντρες δεν κλαίνε, είναι δυνατοί, δεν δείχνουν συναίσθημα κλπ) για την άκρη. Η πραγματική δύναμη αποκαλύπτεται στην ευαλωτότητα, όταν ανοίγεσαι, όταν μιλάς και φέρνεις στην επιφάνεια όλα αυτά που νιώθεις.

Η ζωή γίνεται δύσκολη όταν δεν μοιράζεσαι, όταν απομονώνεσαι και κλείνεσαι στον εαυτό σου. Άλλωστε σκοπός μας είναι να επικοινωνούμε και να συνδεθούμε με τα άτομα που έρχονται στην ζωή μας.

Ψυχοθεραπεία

Δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για το γεγονός πως όχι απλά δεν αποτελεί ταμπού, αλλά κάνει τις ζωές ανθρώπων καλύτερη, πιο υγιής και πιο ζωντανές. Μαθαίνεις σιγά σιγά τον εαυτό σου και αποβάλλεις από πάνω σου όλα αυτά που σε κρατούν πίσω και δεν σε αφήνουν να ζήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άτομα τα οποία δουλεύουν με τον εαυτό τους και βλέπουν ειδικό, είναι πολύ πιο συγκροτημένοι και καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής με τον κατάλληλο τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.