Καθυστερούν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού λόγω «αύξησης κρουσμάτων» – «Όχι» σε «ελεύθερο» Πάσχα

«Ξαφνικά» λίγο πριν το Πάσχα ανέβηκαν τα κρούσματα

Καθυστερούν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού λόγω «αύξησης κρουσμάτων» – «Όχι» σε «ελεύθερο» Πάσχα

Μετά το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί τελικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, λόγω της «αύξησης των κρουσμάτων» που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια λίγο πριν από την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας τα κρούσματα ανέβηκαν, κάτι που οδήγησε στους «ειδικούς» στο να προτείνουν να μην καταργηθούν ακόμη τα μέτρα. 

Τα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό συνεδριάζουν σήμερα και αναμένεται να αποφασίσουν πότε θα ξεκινήσουν να καταργούνται τα υπόλοιπα μέτρα,  με την 18η Απριλίου που είχε οριστεί ως ημερομηνία ορόσημο να «θολώνει».

Συγκεκριμένα οι «ειδικοί» του υπουργείου Υγείας πρέπει να τοποθετηθούν για το πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού – σε πρώτη φάση για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης – αλλά και για το πότε θα καταργηθεί η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα ΝΕΑ τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν κάνει τα μέλη της Επιτροπής να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν πίστωση χρόνου έως ότου λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Οι «ειδικοί» αποδίδουν την αύξηση στον αριθμό των λοιμώξεων αφενός στις συναθροίσεις της Αποκριάς, τη χαλάρωση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ προβληματίζονται για τον αντίκτυπο που θα έχει στην πορεία της πανδημίας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Α.Λινού: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του

Την ίδια ώρα βέβαια προκαλούν εντύπωση οι πρόσφατες δηλώσεις της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού, η οποία προσφάτως είχε πει ότι το πιστοποιητικό δεν έχει καμία χρήση.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως γίνεται επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του, καθώς νοσούν και οι εμβολιασμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άρα για ποιον λόγο να μην έχει καταργηθεί πριν από το Πάσχα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.