ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κέρδη που ζαλίζουν για την Pfizer: Ξεπέρασαν τα 180 δισ. δολάρια – Θα πωλούν τα εμβόλια προς 130 δολάρια την δόση

Αγοράζουν συνεχώς μικρότερες φαρμακευτικές εταιρείες

Κέρδη που ζαλίζουν για την Pfizer: Ξεπέρασαν τα 180 δισ. δολάρια – Θα πωλούν τα εμβόλια προς 130 δολάρια την δόση

Η Pfizer Inc επενδύει τα τεράστια κέρδη από τα εμβόλια και τις θεραπείες της για την Covid-19 στην ανάπτυξη σκευασμάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού Άλμπερτ Μπουρλά, υπογραμμίζοντας ενδεικτικά την εξαγορά της Seagen Inc έναντι 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά με 180 δισ. δολάρια κέρδη μάλλον δεν είναι και κάτι που θα της κοστίσει.

Τα κέρδη της εταιρείας από τα εμβόλια ζαλίζουν και μάλιστα με τιμές για το κράτος. Όμως τώρα θα διακινούν τα εμβόλια ελεύθερα και υπολογίζεται η δόση ότι θα κοστίζει στα 130 δολάρια!

«H Pfizer επενδύει όλα τα έσοδα που αποκομίσαμε λόγω Covid το 2021 και το 2022, καθώς και όσα θα κερδίσουμε το 2023, προκειμένου να αποκτήσουμε τεχνολογία και προϊόντα που πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψουν να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο», είπε ο Μπουρλά σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το πρακτορείο Reuters.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, η Pfizer ανέπτυξε το 2020 ένα από τα πιο διαδεδομένα εμβόλια κατά της Covid-19. Ακολούθησε το αντιικό φάρμακο Paxlovid για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Το 2021 τα έσοδα της Pfizer ανήλθαν σε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2022 ξεπέρασαν τα 100 δισεκ. δολάρια.

Όπως και άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, σκοπεύει να διαθέσει τις επόμενες παρτίδες εμβολίων για την Covid-19 στο εμπόριο και όχι απευθείας στην αμερικανική κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, το κόστος του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να τετραπλασιαστεί σε περίπου 110-130 δολάρια ανά δόση εμβολίου.

Η αναμενόμενη πτώση των εσόδων από τα εμβόλια και τις θεραπείες για την Covid-19 και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν τα φάρμακα της Pfizer από φθηνότερα γενόσημα, υποχρεώνει την εταιρία που πρωταγωνίστησε στη μάχη κατά της πανδημίας να αναπροσαρμόσει τους στρατηγικούς στόχους της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Pfizer εξαγόρασε άλλες εταιρίες (στόχος να γίνει ο παγκόσμιος κολοσσός φαρμάκων), από τις οποίες ξεχωρίζει η Seagen που αναπτύσσει στοχευμένες θεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απέκτησε επίσης την Biohaven Pharmaceutical Holding (με ειδίκευση σε φάρμακα για τις ημικρανίες) έναντι 11,6 δισεκ. δολαρίων, την Arena Pharmaceuticals (που ανέπτυξε θεραπεία για την ελκώδη κολίτιδα) έναντι 6,7 δισεκ. δολαρίων, και την Global Blood Therapeutics (με ειδίκευση σε θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής νόσου) έναντι 5,4 δισεκ. δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.