Κερί στα αυτιά: Τι σημαίνει για την υγεία – Οκτώ σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Τι φανερώνει ανάλογα με το χρώμα του

Κερί στα αυτιά: Τι σημαίνει για την υγεία – Οκτώ σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Πολλοί ισχυρίζονται πως τα νύχια και το δέρμα ενός ανθρώπου φανερώνουν και το πόσο υγιής είναι. Ωστόσο, μέσα σε αυτά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως συμπεριλαμβάνεται και η υγεία των αυτιών ενός ανθρώπου.

Το κερί των αυτιών δεν αποτελεί μια τυχαία δημιουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Πρόκειται για συγκεκριμένη και προστατευτική λειτουργία. Πάνω σε αυτό βασίζονται και οι απόψεις περί κατάστασης της υγείας ενός ανθρώπου. Με τη χρήση μιας μπατονέτας στο αυτί σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο ως προς το χρώμα του κεριού, που υπάρχει στο αυτί σας.

Τι φανερώνει το κερί στο αυτί ενός ανθρώπου, ανάλογα με το χρώμα του:

1. Κερί χρώματος γκρι: Το γκρι χρώμα μπορεί να φανερώνει ότι έχετε απλά λίγη σκόνη στο αυτί σας. Αυτό, διότι ο αέρας των μεγάλων πόλεων, είναι μολυσμένος.

2. Κερί, με ίχνη αίματος: Σε αυτή την περίπτωση, τα πιο πιθανά σενάρια είναι τρία. Μπορεί να έχετε πάθει διάτρηση τυμπάνου. Μπορεί τα αυτιά σας να έχουν επηρεαστεί από λοιμώξεις. Μπορεί ακόμη να έχετε και ωτίτιδα. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

3. Κερί χρώματος καφέ: Το πιο πιθανό σε αυτή την περίπτωση είναι να σας έχει καταβάλει το άγχος. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να ηρεμήσετε.

4. Κερί μαύρου χρώματος: Το συγκεκριμένο χρώμα, σε συνδυασμό με φαγούρα, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε υποστεί μυκητιασική λοίμωξη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, θα είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό σε τέτοιες περιπτώσεις, ιατρό.

5. Κερί λευκού χρώματος: Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε έλλειψη βιταμινών. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει έλλειψη ιχνοστοιχείων. Αυτά, ίσως να είναι ο σίδηρος και ο χαλκός. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβετε τις συγκεκριμένες βιταμίνες από τα γεύματά σας.

6. Κερί, με δυσάρεστη οσμή: Το πιθανότερο είναι να έχετε υποστεί λοίμωξη. Αυτή μπορεί να συνοδευτεί και από θόρυβο ή εμβοές στο αυτί. Καλό θα είναι να επισκεφτείτε έναν ιατρό.

7. Υγρό κερί: Μπορεί να έχετε φλεγμονή. Πηγαίνετε να σας κοιτάξει ένας ειδικός.

8. Ξηρό κερί Οι δερματικές παθήσεις, όπως η δερματίτιδα, μοιάζουν το επικρατέστερο σενάριο. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ιατρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.