ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κι όμως το 20% των ανδρών αλλάζουν εσώρουχο… μια φορά την εβδομάδα

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο

Κι όμως το 20% των ανδρών αλλάζουν εσώρουχο… μια φορά την εβδομάδα

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε πόσο συχνά οι άνθρωποι πλένουν και καθαρίζουν τα ρούχα και τα εσώρουχά τους, με τα δεδομένα να παράγουν μερικά παράξενα αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, που αλλάζουν τα εσώρουχά τους μετά από μια φορεσιά σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 20% των ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.

Η νέα μελέτη για τις συνήθειες πλυσίματος ρούχων αποκαλύπτει τον βαθμό στον οποίο οι άνδρες το αναβάλλουν. Η μελέτη, από το Currys, είχε ως αντικείμενο το πόσο συχνά οι Βρετανοί πλένουν ορισμένα ρούχα.

Η έρευνα σε περισσότερους από 2.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι παρόλο που η πλειοψηφία (54%) είπε ότι πλένουν τα εσώρουχά τους μετά από κάθε φορά που τα φορούν, ένας στους 5 άνδρες παραδέχτηκε ότι έπλενε τα δικά του αφού τα φορούσε για μια εβδομάδα. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ένα 5% υποστήριξε ότι το αναβάλλει ακόμα περισσότερο, για δυο ή για τρεις εβδομάδες!

Αυτό σε πλήρη αντίθεση με το 81%των γυναικών που απάντησαν ότι τα πλένουν μετά από κάθε χρήση και μόνο το 9% μετά από μια εβδομάδα. Όσον αφορά στις πιτζάμες, το 44% φοράει το ίδιο ζευγάρι για μια εβδομάδα πριν τις ρίξει για πλύσιμο, ενώ πάνω από το 25% προτιμά ένα φρέσκο ζευγάρι μετά από μόλις δύο φορεσιές.

Βέβαια, όσο ανθυγιεινό κι αν ακούγεται το να καθυστερεί κάποιος το πλύσιμο των εσωρούχων ή άλλων αντικειμένων θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης κρίσης στο κόστος ζωής. Η έρευνα έδειξε ότι το 36% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις συνήθειες πλύσης τους λόγω της αύξησης του κόστους ζωής στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μισοί πλένουν πλέον συνειδητά σε χαμηλότερη θερμοκρασία και γενικά χρησιμοποιούν λιγότερο το πλυντήριο για να μειώσουν τα έξοδα. Περίπου το ένα τρίτο έχουν επίσης στραφεί σε προϊόντα καθαρισμού φθηνότερων τιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.