ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κόρινθος: Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη που τσίμπησε 9χρονο στο πόδι – Πόσο επικίνδυνη είναι

H θαλάσσια ανεμώνη μοιάζει με μέδουσα και διαθέτει πολλά χρώματα

Κόρινθος: Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη που τσίμπησε 9χρονο στο πόδι – Πόσο επικίνδυνη είναι

Ένα 9χρονο παιδί από την Κόρινθο έπειτα από τσίμπημα που δέχθηκε από θαλάσσια ανεμώνη στο Καλαμάκι, μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το korinthostv.gr, μετά το τσίμπημα, το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου για να λάβει την ανάλογη θεραπεία και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το συμβάν με τον 9χρονο είναι το τρίτο περιστατικό στην ίδια περιοχή.

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

H θαλάσσια ανεμώνη έχει πολλά είδη, μοιάζει με μέδουσα και διαθέτει πολλά χρώματα. Θυμίζει ταυτόχρονα λουλούδι, λόγω των διάφορων χρωμάτων (κόκκινο, καφέ, πράσινο και πορτοκαλί, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχει μπλε ή κίτρινες βούλες).

Η ανεμώνη κατατάσσεται στην κατηγορία των σαρκοφάγων ζώων, ωστόσο τρέφεται κυρίως με οτιδήποτε πιαστεί στα πλοκάμια της, καθώς δεν μπορεί να κουνηθεί.

Κατά κανόνα, οι ανεμώνες ζουν κολλημένες στα βράχια, υπάρχουν όμως και είδη που ζουν στην άμμο ή τη λάσπη, καθώς και άλλα που κολλούν σε κοχύλια και μέδουσες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση τσιμπήματος, τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο για ενέσιμη χορήγηση κορτιζόνης, προκειμένου να υποχωρήσει το πρήξιμο, τα εξανθήματα και ο κνησμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.