ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κορωνοϊός – ΕΜΑ: Η μετάλλαξη «Κράκεν» θα κυριαρχήσει στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες

Συνεχίζεται η στενή παρακολούθηση της κατάστασης

Κορωνοϊός – ΕΜΑ: Η μετάλλαξη «Κράκεν» θα κυριαρχήσει στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες

Ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής υγειονομικών απειλών και εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων (ΕΜΑ), ανέφερε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη σε σχέση με τον κορωνοϊό βελτιώνεται, προσθέτοντας ότι υπάρχει μείωση των μολύνσεων, των νοσηλειών και των θανάτων.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η στενή παρακολούθηση της κατάστασης.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, η COVID-19 εξακολουθεί να δημιουργεί σχετικό βάρος στα συστήματα υγείας στην Ευρώπη και εστίασε στην χαμηλή λήψη ενισχυτικών δόσεων εμβολίων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνθρωποι ηλικίας 60 ετών και πάνω.

Ο κ. Καβαλέρι συμπλήρωσε ότι υπάρχουν χώρες, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, στις οποίες υπάρχει υψηλή κυκλοφορία του ιού κι αυτό σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα ανοσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στην υποπαραλλαγή ΧΒΒ1.5 («Κράκεν»), o Mάρκο Καβαλέρι επισήμανε ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, αλλά προς το παρόν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στην ΕΕ. Ωστόσο, όπως είπε αναμένεται να κυριαρχήσει στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.