ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι ενημερώσεις – Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Η ευθύνη παραμένει ατομική

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι ενημερώσεις – Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, καθώς το κύμα των αναπνευστικών λοιμώξεων παραμένει σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα, εξαιτίας της υποστελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και της εμμονής της κυβέρνησης στην «ατομική ευθύνη».

Η παραλλαγή JN.1 είναι σε έξαρση, συνολικά τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ αναμένονται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα κατά το οποίο θα εμφανιστούν οι συνέπειες του συγχρωτισμού της εορταστικής περιόδου και νέες μολύνσεις από τις εστίες μετάδοσης στα σχολεία, τα οποία επαναλειτούργησαν χθες με απλές συστάσεις.

Αύξηση νοσηλειών, στους 100 οι διασωληνωμένοι

Οι ειδικοί αναμένουν την νέα κορύφωση της πανδημίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ πάνω από το 10% της κοινότητας νοσεί με γρίπη.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 206 νέες εισαγωγές κρουσμάτων και άλλα τόσα εξιτήρια στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι, οι 300 από αυτούς σε ΜΕΘ με τους 100 διασωληνωμένους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε σήμερα ότι «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες από τους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Πλην των ασθενών με κορωνοϊό που στη πλειονότητα εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει μεγάλη αύξηση των ασθενών με γρίπη και άλλες ιώσεις», με την αύξηση αυτή να ξεπερνάει το 30% κάτι που δείχνει την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας επιστρέφει στην τακτική των επίσημων ενημερώσεων των πολιτών και εστιάζει στον χαμηλό αριθμό εμβολιασμών.

Ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ότι «η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», καθώς οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πλήττονται περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ,  Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στις 11:30 π.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.