ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρίση δύσπνοιας: Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες – Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Αν παρατηρήσετε ότι έχετε δυσκολία στην αναπνοή, μην το αμελήσετε και επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας

Κρίση δύσπνοιας: Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες – Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η αναπνοή είναι μια μηχανική λειτουργία του οργανισμού, ταυτόχρονα όμως εξαιρετικά σύνθετη καθώς σε αυτή συμβάλλουν ο εγκέφαλος, η καρδιά, οι μύες, τα νεύρα, οι αεραγωγοί και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το άγχος.

Τα προβλήματα στην αναπνοή, μπορεί να οφείλονται σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω λειτουργίες και αποτελούν καμπανάκι κινδύνου για προβλήματα με την καρδιά, πνευμονική νόσο (ΧΑΠ, εμφύσημα, πνευμονική ίνωση), πνευμονική εμβολή, νεφρική νόσο και νευρολογικές διαταραχές.

Αν παρατηρήσετε ότι έχετε δυσκολία στην αναπνοή, μην το αμελήσετε και επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αντιμετωπίζετε αναπνευστικό πρόβλημα και οι κρίσεις δύσπνοιας σας ταλαιπωρούν συχνά, δείτε τις συμβουλές των ειδικών για τη σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους:

  1. Σε περίπτωση που εκδηλώσετε δύσπνοια σε εσωτερικό χώρο, προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι και να μεταβείτε σε ανοιχτό χώρο με καθαρό αέρα.
  2. Βγάλτε όσα ρούχα ή αξεσουάρ μπορεί να δυσχεραίνουν την αναπνοή σας.
  3. Προσπαθήστε να παίρνετε βαθιές αναπνοές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  4. Αν η δύσπνοια συνοδεύεται από πόνο στο θώρακα, το σαγόνι ή στους ώμους, και παράλληλα έχετε έντονη εφίδρωση, τότε αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια, καθώς μπορεί να πρόκειται για καρδιακή προσβολή.
  5. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ίσως είναι απαραίτητη η χορήγηση οξυγόνου με τη βοήθεια συσκευής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.