ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε

Εφαρμόστηκαν τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή γνωστοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συγκεκριμένα πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Πάτρα: Διασωληνώθηκε ο φοιτητής με τη μηνιγγίτιδα

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση, ενώ εφαρμόστηκαν αστραπιαία τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα, καθότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική νόσο όσο και επιδημία.

Τι είναι η μηνιγγίτιδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, η μηνιγγίτιδα που αποτελεί φλεγμονή των μηνίγγων δηλαδή των μεμβρανών που καλύπτουν το εγκεφαλικό στέλεχος και το νωτιαίο μυελό εμφανίζεται υπό μορφή ιογενούς μηνιγγίτιδας που είναι πολύ συχνή αλλά σπάνια θανατηφόρα ενώ, η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι μεν πιο σπάνια, αλλά επικίνδυνη έως και θανατηφόρα, σε κάποιες μορφές της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του νοσήσαντος φοιτητή, πρόκειται για μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο όπου το βακτήριο μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του, θα πρέπει να λάβουν χημειοπροφύλαξη και μάλιστα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πάσχοντα κατά την χρονική περίοδο των 7 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.