ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λωρίδα της Γάζας: Κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα υγειονομικής φροντίδας βρίσκεται υπό κατάρρευση ή έχει καταρρεύσει»

Λωρίδα της Γάζας: Κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών

Το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε σήμερα ότι η Γάζα βρίσκεται αντιμέτωπη με «καταστροφή δημόσιας υγείας».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα υγειονομικής φροντίδας βρίσκεται υπό κατάρρευση ή έχει καταρρεύσει», δήλωσε η Λιν Χέιστινγκς, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σημάνει συναγερμό για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών στη Γάζα, όπου ο εσωτερικός εκτοπισμός του 85% του πληθυσμού έχει δημιουργήσει συνθήκες συνωστισμού στα καταφύγια και άλλα προσωρινές εγκαταστάσεις διαβίωσης.

Η Χέιστινγκς δήλωσε ότι οι άνθρωποι στη Γάζα πρέπει να περιμένουν στη σειρά για ώρες για να έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα.

«Μπορείτε απλά να φανταστείτε πώς είναι οι συνθήκες υγιεινής», δήλωσε.

Η Χέισιτνγκς δήλωσε ότι σχεδόν το ήμισυ των 2,3 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας είναι τώρα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του θύλακα, για να γλιτώσει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό δεν οδηγεί σε τίποτα σε άλλο από μια υγειονομική κρίση», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.