ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μ.Γιαννάκος για απογευματινά χειρουργεία: «Άνοιξαν οι πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ» (βίντεο)

«Πλέον όποιος έχει γερό πορτοφόλι, προηγείται των άλλων»

Μ.Γιαννάκος για απογευματινά χειρουργεία: «Άνοιξαν οι πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, μίλησε για τα απογευματινά χειρουργεία που ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, τονίζοντας πως «άνοιξαν οι πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ».

«Ήταν μία θλιβερή εβδομάδα για το ΕΣΥ, και δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά για περίσκεψη, και ανασχετισμό. Άνοιξαν οι πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Στην πανδημία το δημόσιο σύστημα έδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει. το 40% είναι από ιδιωτικές δαπάνες υγείας, σε μέσο όρο στην ΕΕ. Πλέον όποιος έχει γερό πορτοφόλι, προηγείται των άλλων», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Εκείνος που έχει χρήματα έχει προτεραιότητα από εκείνον που περιμένει και δεν έχει»

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία «τραγελαφικά πράγματα».

«Οφείλουμε μια συγγνώμη στους ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής. Κλήθηκαν ασθενείς που περίμεναν να χειρουργηθούν. Και περίμεναν ότι θα είναι δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όταν κλήθηκε ένας ασθενής στο Παπαγεωργίου από το 2016 που περίμενε, του είπαν να περάσει από το ταμείο να πληρώσει 1.200 ευρώ.

Μια άλλη γυναίκα έπρεπε να πληρώσει για γενικό χειρουργείο 1.200 ευρώ. Είχε 600 ευρώ και ήρθαν συγγενείς προκειμένου να καλύψουν το ποσό», επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπλήρωσε:

«Όταν είδαν από το υπουργείο πως πήγε η πρώτη μέρα, είπαν ότι μόνο η πρώτη μέρα είναι δωρεάν. Οι άλλες μέρες; Εκείνος που έχει χρήματα έχει προτεραιότητα από εκείνον που περιμένει και δεν έχει».

Όπως επεσήμανε, στο Παπαγεωργίου εκκρεμούν 9.000 χειρουργεία και γίνονται μόλις 40-50 τον μήνα με βάση τον σχεδιασμό.

«Να προσλάβουμε προσωπικό και να δώσουμε κίνητρα προσέλκυσης για να μην έχουμε αυτό το νόμιμο αλισβερίσι μεταξύ νοσοκομείων κι ασθενών», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.