ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Γιαννακός: «Ουαί και αλίμονο εάν εμφανιστεί νέα πανδημία – Τι χρειάζεται το ΕΣΥ»

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Μ.Γιαννακός: «Ουαί και αλίμονο εάν εμφανιστεί νέα πανδημία – Τι χρειάζεται το ΕΣΥ»

Ανακοίνωση με την οποία ζητά την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) εξέδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. 

Ο Μ.Γιαννακός τονίζει χαρακτηριστικά «ουέ και αλίμονο εάν εμφανιστεί νέα πανδημία», με αφορμή τα όσα είπε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) περί ανάγκης ενίσχυσης του ΕΣΥ υπό την απειλή εμφάνισης νέας πανδημίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει επιπλέον ότι «η δημόσια υγεία δεν διορθώνεται με 5% δημόσιες δαπάνες υγείας, με 30.000 ενεργείς νοσοκομειακές κλίνες για 11 εκατομμύρια πληθυσμό, με το 40% των χειρουργικών αιθουσών κλειστές, με 40.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία και 20.000 συμβασιούχους σε ομηρία, με πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας να έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού» και στη συνέχεια αναφέρει τι ακριβώς χρειάζεται το ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του Γιαννακού

«ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΤΟ ΕΣΥ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.

Δεν χρειάζεται να μας πει ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ υπό την απειλή μιας νέας πανδημίας ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Με νέα ή χωρίς νέα πανδημία είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση εαν θέλουμε να μην κινδυνεύουν συνεχώς ζωές ασθενών.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ δεν διορθώνεται με 5% δημόσιες δαπάνες υγείας, με 30.000 ενεργείς νοσοκομειακές κλίνες για 11 εκατομμύρια πληθυσμό, με το 40% των χειρουργικών αιθουσών κλειστές, με 40.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία και 20.000 συμβασιούχους σε ομηρία, με πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας να έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού.

Καθρέφτης της κατάστασης του συστήματος είναι η ανάπτυξη του τριτοκοσμικού φαινομένου των ράντζων, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θερίζουν στα νοσοκομεία μας σε διπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρο των νοσοκομείων της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, οι λίστες χειρουργείων που η αναμονή ξεπερνάει τα δύο έτη, οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας που ξεπερνάνε το 40%, οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε 950 κλίνες ανεπτυγμένες αντί 3.500 και μία μία κλείνουν λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών.
Σήμερα το πρωί το ΑΤΤΙΚΟ είχε ανεπτυγμένα 72 ράντζα από τη χθεσινή εφημερεία.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα για τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα.

Έκλεισαν το Νοσοκομείο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ με θριαμβολογίες το 2013 όπως και άλλα 10 νοσοκομεία
και τώρα ανακάλυψαν στις προεκλογικές εξαγγελίες τη σημασία της λειτουργίας του για την εξάλειψη των ραντζων του ΑΤΤΙΚΟΥ.
Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 κατοίκους και στις χώρες της Ευρώπαικής Ένωσης 5,3 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι διαλυμένη και πολλά περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών λόγω ελλείψεων προσωπικού. Πως να μην έχουμε ραντζα;

Είναι λύση η ιδιωτικοποίηση;
Ασφαλώς και όχι.

Σήμερα τα νοσοκομεία έχουν δυνατότητα να προσλάβουν ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι. Με καλύτερους μισθούς από τους γιατρούς του ΕΣΥ. Κανείς δεν ανταποκρίνεται σε βασικές ειδικότητες.

Από το 2016 λειτουργεί με καθεστώς ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.
Και όμως δεν έχει αναισθησιολόγο, δεν έχει παθολόγο, δεν έχει πνευμονολόγο, δεν έχει μικροβιολόγο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΣΥ;

Αυξηση των δημοσιων δαπανών για την υγεία στο 7,5% του ΑΕΠ όπως και στις άλλες χώρες της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Προσλήψεις μονιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Αύξηση μισθών.
Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Εαν συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές όλοι οι νέοι γιατροί και νοσηλευτές θα φύγουν για το εξωτερικό.
Είμαστε αποδεκατισμένοικαι κουρασμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουέ και αλίμονονό μας εαν μας βρει νέα πανδημία.
Ενίσχυση. Ενίσχυση. Ενίσχυση.
Όχι εξαγγελίες, υποσχέσεις.
Γιαννάκος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.