ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Παγώνη: «Δεν υπάρχει παρενέργεια αν κάνουμε μαζί τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού αλλά γιατί να μπείτε σε περιπέτειες;»

«Δεν υπάρχει παρενέργεια αν τα κάνετε μαζί αλλά... »

Μ.Παγώνη: «Δεν υπάρχει παρενέργεια αν κάνουμε μαζί τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού αλλά γιατί να μπείτε σε περιπέτειες;»

Αναγκαία θεωρεί τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μετά τις ανακοινώσεις για καλοκαιρινή έξαρση της γρίπης στη χώρα μας αλλά ενώ στην αρχή υποστήριξε πως δεν υπάρχουν παρενέργειες αν γίνουν μαζί εν συνεχεία είπε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να μπείτε σε αυτή την περιπέτεια»!

«Δεν υπάρχει παρενέργεια αν κάνει κανείς μαζί το εμβόλιο για τη γρίπη και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά γιατί να μπεις σε αυτή την περιπέτεια» είπε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κυρίας Παγώνη ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού θα γίνει τον Οκτώβριο «και αρχές Νοεμβρίου, στο πρώτο δεκαήμερο, θα πρέπει να γίνει το εμβόλιο για τη γρίπη».

Η πρόεδρος της ΕΙΑΝΠ εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα τεστ για κορωνοϊό στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε, τέλος, από τον υπουργό Υγείας να διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, θέμα για το οποίο ο κ. Πλεύρης ήταν καθησυχαστικός.

Σημειώνεται ότι αρκετές δεκάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης έχουν δηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ καταγράφηκαν ακόμη και κάποιες σοβαρές νοσηλείες λόγω της νόσου. Όλα τα κρούσματα της γρίπης αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, κυρίως έφηβους ή νεαρούς ενήλικες, που μολύνονταν με το στέλεχος Α(Η3Ν2) και νοσούσαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ή και μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νησιά των Κυκλάδων, ιδίως οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, έγιναν αίφνης και εστίες διασποράς της γρίπης, εκτός του κυρίαρχου κορωνοϊού με τις μεταδοτικές μεταλλάξεις Οmicron 4 και 5. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτόγνωρη κατάσταση δεδομένου ότι η χώρα μας δεν διανύει επιδημική περίοδο γρίπης. Ως φαίνεται ομως το διάστημα μέχρι την επίσημη έναρξη της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τον Οκτώβριο, θα διανυθεί με διαφορετικό τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.