ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: «Κρατάει τέσσερις εβδομάδες – Προσοχή στις μετακινήσεις και στις διακοπές»

«Την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική»

Μ.Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: «Κρατάει τέσσερις εβδομάδες – Προσοχή στις μετακινήσεις και στις διακοπές»

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρα μας για τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και έγκαιρη απομόνωση νέων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Με αφορμή την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στη νόσο αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουμε.

«Την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική», ανέφερε αρχικά η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε επίσης ότι η ευλογιά των πιθήκων κολλάει πάρα πολύ πιο δύσκολα. Εξήγησε, όμως, ότι η νόσος κρατάει περίπου τέσσερις εβδομάδες και μετά είναι σε αποδρομή, γι’ αυτό χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί.

Υπενθυμίζοντας ότι πλέον η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων θα κάνει ενημέρωση κάθε Πέμπτη, σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός, ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι «δεν έχει τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού» και πως το χαρακτηριστικό της νόσου είναι η διόγκωση των λεμφαδένων και τα εξανθήματα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι με τα σωματίδια δια της αναπνευστικής οδού είναι ακόμα πιο σπάνια η μετάδοση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.