ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Παγώνη: «Η “Κράκεν” είναι πολύ μεταδοτική αλλά είναι σαν κρυολόγημα δεν κάνει πνευμονίες»

«Τα αντιβιοτικά δεν είναι για τις ιώσεις» είπε

Μ.Παγώνη: «Η “Κράκεν” είναι πολύ μεταδοτική αλλά είναι σαν κρυολόγημα δεν κάνει πνευμονίες»

Γι ατη νέα υποπαραλλαγή «Κράκεν» του κορωνοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα η κ. Παγώνη παρομοίασε την υποπαραλλαγή με ένα… θαλάσσιο θηρίο με πλοκάμια, βασιζόμενη σε μια ταινία μυθοπλασίας που ονομάζεται «Κράκεν»: «Θυμίζει ένα επιθετικό θαλάσσιο θηρίο το οποίο δεν μας αρέσει ούτε θέλουμε να τα ακούμε».

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

«Η “Κράκεν” είναι πολύ μεταδοτική, αλλά είναι σαν κρυολόγημα, δεν κάνει πνευμονίες»

Στη συνέχεια μίλησε, για τα χαρακτηριστικά της «Κράκεν», τόνιζοντας ότι είναι «πολύ μεταδοτική συγκριτικά με τις άλλες υποπαραλλαγές, γιατί ανήκει στην ομάδα Όμικρον».

«Το καλό είναι πως τα συμπτώματά της σε κάθε ασθενή -που εμείς στην Ελλάδα έχουμε εντοπίσει έξι περιστατικά, 4 στο βόρειο τομέα Ατικής και 2 στον Δυτικό- είναι απλά, όπως ενός κρυολογήματος. Δηλαδή, αφορά το ανώτερο αναπνευστικό και είναι μία γριπώδης συνδρομή, με πονόλαιμο, μπούκωμα, μπορεί να κάνει πυρετό. Το σημαντικό είναι πως δεν κάνει πνευμονίες, δεν αφορά το κατώτερο αναπνευστικό», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επιπλέον, τόνισε πως «αυτό σημαίνει ότι στα νοσοκομεία δεν θα έχουμε πολλές νοσηλείες ούτε πίεση, όπως δεν έχει η Αμερική».

«Τα αντιβιοτικά δεν είναι για τις ιώσεις»

Ερωτώμενη για τα φάρμακα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό, αρχικά επισήμανε δεν πρέπει να παίρνουμε αντιβιοτικά: «Ξεκαθαρίζω ότι τα αντιβιοτικά δεν είναι για τις ιώσεις».

«Οι άνω των 60 ετών μπορούν να πάρουν το αντιϊκό φάρμακο γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Θα πάρεις τα αντιπυρετικά σου, από ‘κει και έπειτα θα κάθεσε στο σπίτι σου, με μάσκα μας και σε απομόνωση σε ένα δωμάτιο για 3-4 μέρες» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι στις παθολογικές κλινικές του “Γεννηματάς”»

Κατόπιν, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τις λειτουργίες της γενικής εφημερίας, δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι στις παθολογικές κλινικές και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, γιατί το «Γεννηματάς» έχει μπει ως νοσοκομείο κορμός στις γενικές εφημερίδες, με πολύ μικρή βοήθεια από άλλα νοσοκομεία».

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό το προσωπικό του νοσοκομείου θα κάνει στάση εργασίας την Τρίτη (17/1) και τόνισε ότι «λείπουν πάρα πολλοί ειδικευόμενοι σε κάθε κλινική, σχεδόν οι μισοί».

«Έχουμε ζητήσει και προσπαθήσει να λυθεί το πρόβλημα από τη διοίκηση και θα προχωρήσουμε και στο υπουργείο» συμπλήρωσε η κα Παγώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.