Μ.Παγώνη: «Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού ”Όρθρος”»

Αν και η νέα μετάλλαξη είναι μεταδοτική, τόνισε ότι τα νοσοκομεία δε θα πιεστούν πολύ

Μ.Παγώνη: «Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού ”Όρθρος”»

Για την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Όρθρος» μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο «Όρθρος» που είναι πολύ πιο μεταδοτική απο την μετάλλαξη “Κράκεν”» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες. «Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» τόνισε η κυρία Παγώνη.

Επίσης ανέφερε ότι, ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δε φεύγει ο κορωνοϊός και οι υποπαραλλαγές του» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για την γρίπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορωνοϊού στο μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.