ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μ.Παγώνη: «Σε έξαρση γρίπη, κορωνοϊός και στρεπτόκοκκος»

«Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί»

Μ.Παγώνη: «Σε έξαρση γρίπη, κορωνοϊός και στρεπτόκοκκος»

Για τα κρούσματα κορωνοϊού τα όποια έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και για τα κρούσματα γρίπης και στρεπτόκοκκου, μίλησε στο MEGA η Ματίνα Παγώνη.

Την ίδια ώρα, μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ωστόσο, μεγάλη ανησυχία υπάρχει το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου που εμφανίζονται στα παιδιά.

«Ο κόσμος θα βγει να διασκεδάσει αλλά με προσοχή γιατί αυτές τις ημέρες υπάρχει το ‘’κοκτέιλ’’ ιώσεων.

Υπήρξε και ο στρεπτόκοκκος, όπου ανησύχησαν οι μητέρες. Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα γνωστό βακτήριο που το αντιμετωπίζουμε εγκαίρως αρκεί να δοθεί η φαρμακευτική αγωγή.

Γι’ αυτό αν ένα παιδάκι αρρωστήσει, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο και του λέμε την κατάσταση και εκείνος μας δίνει τις κατάλληλες οδηγίες».

Αναφερόμενη στον κορωνοϊό είπε πως υπάρχει έξαρση ενώ μάλιστα, όπως είπε είναι πάνω από 45% τα κρούσματα αυτής της εβδομάδας συγκριτικά με τις προηγούμενες.

«Μπορούμε να βγούμε, να δούμε τους δικούς μας αλλά να αποφύγουμε κάποια πράγματα που είναι η άμεση μετάδοση, όπως το φιλί ή η αγκαλιά.

Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει και υπάρχει και η μετάλλαξη, άρα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Αν κάποιος δεν αισθάνεται πολύ καλά ας μη βγει, να κάτσει στο σπίτι του».

Σε σχέση με το εμβόλιο της γρίπης, είπε πως θέλει δύο εβδομάδες για να αποκτήσεις αντισώματα.

Σε σχέση με το strep test, η Ματίνα Παγώνη είπε πως οι γονείς μπορούν να πάνε στο φαρμακείο και να το κάνει ο φαρμακοποιός.

«Τονίζω όμως, πως πρέπει να μιλήσουν οι γονείς με τον παιδίατρο. Ο στρεπτόκοκκος έχει χαρακτηριστικό τον πονόλαιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά μπορεί να κάνει πυρετό και να κάνει εξανθήματα. Περιγράφουνε τα συμπτώματα στον παιδίατρο και ακολουθούμε τις οδηγίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.