ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μ.Θεμιστοκλέους για κορωνοϊό: Η επιδημιολογική κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία

Εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο τα κρούσματα θα αυξηθούν, κάτι που ωστόσο δεν προβληματίζει τους ειδικούς

Μ.Θεμιστοκλέους για κορωνοϊό: Η επιδημιολογική κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα σημειώνοντας ότι παρατηρείται μία επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Παράλληλα, φάνηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τις εκτιμήσεις για αύξηση των μολύνσεων τον Σεπτέμβριο, καθώς κάτι τέτοιο όπως είπε δεν προβληματίζει τους ειδικούς.

Μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας κορωνοϊού ο υπεύθυνος τους Εμβολιαστικού Προγράμματος στη χώρα τόνισε ότι η σύσταση για τη μάσκα παραμένει: «Έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας».

Δεν θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ

Αναφορικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν προβληματίζουν τους αρμοδίους γιατί δεν απειλούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο κορωνοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δε θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι «δε χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Και αυτό όπως υποστήριξε είναι γιατί έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε ακόμα και στον «Προσωπικό Γιατρό», καλώντας τον κόσμο να εγγραφεί στη νέα αυτή πρωτοβουλία, λέγοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Προσωπικός Γιατρός είναι μια επιπλέον παροχή του υπουργείου Υγείας και δεν διαταράσσει τη σχέση ασθενή και ιατρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.