ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρετε να περιορίσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας

Σε ποιες τροφές βρίσκονται τα ελεύθερα σάκχαρα

Με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρετε να περιορίσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας

Η τακτική κατανάλωση τροφών και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και τερηδόνας.

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά είναι συχνά υψηλά σε ενέργεια και αν καταναλώνονται πολύ συχνά μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις υγείας, όπως διαβήτη τύπου 2, ορισμένους καρκίνους, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Πολλά συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά περιέχουν εκπληκτικά υψηλές ποσότητες ελεύθερων σακχάρων.

Τα ελεύθερα σάκχαρα βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως:

  • αναψυκτικά με ζάχαρη
  • δημητριακά πρωινού με ζάχαρη
  • κέικ
  • μπισκότα
  • αρτοσκευάσματα και πουτίγκες
  • γλυκά και σοκολάτα
  • αλκοολούχα ποτά

Οι ετικέτες τροφίμων μπορούν να βοηθήσουν. Χρησιμοποιήστε τα για να ελέγξετε πόση ζάχαρη περιέχουν τα τρόφιμα.

Έξυπνοι τρόποι να περιορίσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας

Μειώστε σταδιακά τη ζάχαρη που προσθέτετε οι ίδιοι

Πίνετε τον καφέ με πολλές κουταλιές ζάχαρη; Για αρχή, προσπαθήστε να μειώσετε τον αριθμό καφέδων που πίνετε μέσα στην ημέρα. Δοκιμάστε να περιορίσετε σταδιακά και τα κουταλάκια ζάχαρης που βάζετε σε κάθε φλιτζάνι/ποτήρι (π.χ. από 3 σε 2,5, έπειτα σε 2 κ.ο.κ.).

Δεν τα καταφέρνετε; Υπάρχει και η λύση της αντικατάστασης ζάχαρης με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό π.χ. γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Κάνετε έξυπνες αντικαταστάσεις

Αν, για παράδειγμα, σας αρέσει να τρώτε πρωινό με δημητριακά, συνεχίστε να το τρώτε. Απλώς, βρείτε δημητριακά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Ψωνίστε στοχευμένα και δεν θα χρειαστεί να στερηθείτε καμία από τις αγαπημένες σας συνήθειες.

Ακόμα μια έξυπνη αντικατάσταση για το πρωινό ή το σνακ σας: αλείψτε φέτες ψωμιού, φρυγανιές ή κράκερς ολικής άλεσης με ταχίνι, φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών ή ακόμα και χούμους αντί για μέλι ή μαρμελάδα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Εντάξτε στη διατροφή σας προϊόντα με την ένδειξη «χωρίς ζάχαρη» ή «χωρίς προσθήκη ζάχαρης». Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων προϊόντων εκεί έξω, τα οποία θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε όχι μόνο ζάχαρη, αλλά και θερμίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προτιμήστε να δώσετε γεύση στις σαλάτες σας με σπιτικά dressings με βάση το ελαιόλαδο και διάφορα μπαχαρικά/μυρωδικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.