ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με ποιους τρόπους θα αυξήσετε φυσικά την καλή χοληστερόλη σας και θα προστατέψετε την καρδιά σας

όσα συστήνουν οι ειδικοί για να πετύχετε το στόχο σας

Με ποιους τρόπους θα αυξήσετε φυσικά την καλή χοληστερόλη σας και θα προστατέψετε την καρδιά σας

Η καλή χοληστερόλη (HDL) έχει άμεση επίδραση στην υγεία της καρδιάς, καθώς όσο μεγαλύτερα είναι τα επίπεδά της, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η HDL θεωρείται «καλή» επειδή βοηθά να απομακρυνθεί η LDL («κακή» χοληστερόλη) από τις αρτηρίες. Μάλιστα εάν τα επίπεδα της HDL βρίσκονται εντός του φυσιολογικού, η συγκεκριμένη λιποπρωτεΐνη μπορεί να προστατεύσει από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic, ακόμα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μπορεί να βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης!

Για να πετύχετε το στόχο σας οι ειδικοί της mayo clinic συστήνουν:

  • Μην καπνίζετε
  • Χάστε τα περιττά κιλά
  • ΑσκηθείτεΒάλτε στο πιάτο σας τα καλά λιπαρά
  • Μειώστε το αλκοόλ

Εκτός όμως από τις φαρμακευτικές ουσίες που μπορούν να αυξήσουν την καλή χοληστερίνη υπάρχουν και κάποιες ομάδες τροφών που έχουν αυτή την ιδιότητα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημητριακά ολικής αλέσεως (αλεύρι βρώμης, πίτουρο βρώμης και προϊόντα ολικής αλέσεως)
Ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα και καρύδια Βραζιλίας)
Φυτικές στερόλες (β-σιτοστερόλη και σιτοστανόλη που βρίσκονται σε συγκεκριμένα προϊόντα βουτύρου και μαργαρίνης)
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (λιπαρά ψάρια, συμπληρώματα ιχθυελαίων, λιναρόσπορος και λινέλαιο)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.